Pereiti į pagrindinį turinį

I. Pankratjevas lieka Lietuvos rinktinės trenerio poste

2015-06-10 11:15

Lietuvos futbolo federacija (LFF) nutarė suteikti dar vieną šansą Igoriui Pankratjevui. Nesėkmių purtomos šalies rinktinės treneris nebus atleistas iš pareigų bent iki rungtynių su Šveicarija.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) nutarė suteikti dar vieną šansą Igoriui Pankratjevui. Nesėkmių purtomos šalies rinktinės treneris nebus atleistas iš pareigų bent iki rungtynių su Šveicarija.

Laukia revanšo

Penkiasdešimtmetis I.Pankratjevas sekmadienį tikrai išves Lietuvos ekipą į 2016 m. Europos čempionato atrankos atsakomąją dvikovą Vilniuje su Šveicarijos komanda. Apie tai pranešė LFF vadovai vakar surengtoje spaudos konferencijoje.

Kalbų apie galimą vairininko, rinktinei diriguojančio nuo 2013 m. rugsėjo, atstatydinimą kilo po pralaimėjimų serijos, kurią vainikavo pastarosiomis dienomis gauti antausiai kontrolinėse rungtynėse išvykoje su Vengrija (0:4) ir Malta (0:2). Prieš tai mūsų šalies atstovai atrankos varžybose svečiuose vienodais rezultatais 0:4 nusileido Anglijos ir Šveicarijos rinktinėms.

"Rezultatai, žinoma, nedžiugina. Dėl šių nesėkmių susiklostė sudėtinga situacija ir tai paveikė komandą psichologiškai. Mūsų planai buvo kitokie, tačiau buvo ir objektyvių priežasčių. Kontroliniams mačams negalėjome surinkti pajėgiausios sudėties, negalėjo padėti net aštuoni futbolininkai. Neatvykusiųjų vietas užėmė atsarginiai, kuriuos taip pat reikia patikrinti", –  teisinosi treneris.

Apeliavo į charakterį

I.Pankratjevo teigimu, išeitimi iš aklavietės taptų taškai, kuriuos lietuviai bandys iškovoti sekmadienį. Vairininkas pabrėžė, kad jo auklėtiniams per pastarąsias dvikovas labai trūko sėkmės.

"Iš aštuonių smūgių – šeši įvarčiai, lyg koks nors snaiperis sušaudytų. Aš prisiimu atsakomybę už visus rezultatus. O jeigu kas pavydi man šitos kėdės, tai tikrai nepatarčiau į ją sėsti", – perspėjo treneris.

I.Pankratjevas sulaukė klausimų apie tai, kodėl į rinktinę nekviečiami federacijai neįtinkantys, tačiau iki šiol kokybišką žaidimą demonstruojantys veteranai Deividas Šemberas, Žydrūnas Karčemarskas ir Marius Stankevičius. Vairininkas tikino, kad durys į nacionalinę komandą nėra užtrenktos nė vienam žaidėjui.

Žurnalistams pasiteiravus, ar jis pats renka rinktinės sudėtį, ar jam nurodo LFF vadovai, treneris atšovė:

"Juk žinote mano charakterį. Manęs tokia tema niekas negali paveikti. Turiu savo nuomonę ir žaidėjus pasirenku pats."

I.Pankratjevas išsigynė ir pažadų, kad rinktinė pateks į Europos pirmenybių finalo etapą.

Ar tesės pažadus?

Vairininką palaikė ir LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

"Visuomenėje kyla klausimai, kieno galvos dabar turėtų ristis. Tačiau apie trenerio pakeitimą šiuo metu kalba tikrai neina. Mes, skirdami I.Pankratjevą, žinojome, kad ateina sunkūs laikai, kartų kaita. Žinoma, nesmagu pralaimėti, ypač kai tai tęsiasi aštuonis mėnesius. To yra per daug", – pripažino E.Eimontas.

Atsakomybės dėl tragiškų rezultatų nesikratė ir rinktinės futbolininkai.

"Jaučiame nusivylimą, bet nereikia pamiršti, kad ruošėmės oficialiam mačui su Šveicarijos komanda. Visas neigiamas emocijas turime nustumti šalin ir parodyti save iš gerosios pusės", – dėstė gynėjas Tadas Kijanskas.

"Jeigu būtume laimėję Maltoje, tai būtume neanalizavę savęs ir netaisytume klaidų. Sekmadienį parodysime tikrąjį veidą", – žadėjo rinktinių direktorius Robertas Tautkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų