Pereiti į pagrindinį turinį

Italų tradicija: rinktinei – tėvo ir sūnaus įvarčiai

2021-06-28 14:32

Enrico Chiesa įvartį Italijos rinktinei per Europos futbolo čempionato finalo turnyro rungtynes pelnė 1996-aisiais, o po 25-erių metų pasižymėjo jo sūnus Federico.

Tradicija: E.Chiesa (kairėje) ir F.Chiesa turi bendrą puslapį Italijos futbolo rinktinės metraštyje. Tradicija: E.Chiesa (kairėje) ir F.Chiesa turi bendrą puslapį Italijos futbolo rinktinės metraštyje.

Pavydas – svetimas

"Euro 2020" aštuntfinalyje Italijos futbolininkai tik pratęsus mačą 2:1 palaužė Austrijos vienuolikę. Pirmą įvartį įmušė 23-ejų metų F.Chiesa.

"Peržiūrėjau sulėtintą šio epizodo vaizdo įrašą. Manau, viskas pavyko neblogai. Improvizavau ir kartu buvau labai susikaupęs", – kalbėjo F.Chiesa.

"Nepavydžiu sūnui sėkmės. Mano širdis suplaka greičiau, kai jis gerai žaidžia", – yra sakęs 50-metis E.Chiesa, nacionalinėje ekipoje žaidęs 1996–2001 m.

Šiemet F.Chiesa, atstovaujantis Turino "Juventus" klubui, pasižymėjo per Čempionų lygos rungtynes. Per savo karjerą E.Chiesa šiame turnyre irgi yra nuginklavęs varžovų vartininkus, tad italų – tėvo ir sūnaus – duetas prisijungė prie prancūzų Liliano ir Marcuso Thuramų, olandų Patrico ir Justino Kluivertų, Ganos futbolininkų Abedi ir Andre Ayew, slovėnų Zlatko ir Lukos Zahovičių.

Nepavydžiu sūnui sėkmės. Mano širdis suplaka greičiau, kai jis gerai žaidžia.

Danai įsižaidė

Danijos rinktinė – pirmoji, per dvejas iš eilės Europos čempionatų rungtynes įmušusi varžovams ne mažiau nei po keturis įvarčius.

Birželio 21-ąją B grupėje danai 4:1 privertė kapituliuoti rusus, o 26 d. aštuntfinalyje 4:0 sutriuškino Velso ekipą.

Geriausiu dvikovos su Velso komanda žaidėju buvo pripažintas du įvarčius pelnęs Kasperas Dolbergas. Šis puolėjas karjerą pradėjo "Silkeborg" klube, kuriam yra atstovavęs ir Arūnas Šuika.

K.Dolbergas, be kita ko, ypač nekenčia ilgapirščių: 2019-aisiais buvęs jo komandos "Nice" futbolininkas Lamine Diaby-Fadiga nugvelbė 70 tūkst. eurų vertės laikrodį, o 2020-aisiais vagys nušvilpė dano "Porsche" ir apšvarino namą – išsinešė 2 000 eurų grynaisiais, kelis brangius telefonus.

I.Perišičius – izoliuotas

Kroatijos komandai per aštuntfinalio mūšį su ispanais nepadės saugas Ivanas Perišičius – jam diagnozuotas koronavirusas, žaidėjas dešimčiai dienų izoliuotas.

Suomija skaičiuoja naujus COVID-19 atvejus, kai namo iš Sankt Peterburgo sugrįžo futbolo sirgaliai. Vien Vaalimaos ir Nuijamaos pasienio užkardų medicinos tarnybos sukaupė 86 teigiamus testus, tačiau, anot specialistų, šį skaičių reikėtų padauginti kelis kartus, nes dauguma grįžusiųjų nepaisė saviizoliacijos reikalavimų.

Vakar Sankt Peterburgo gubernatoriaus administracija pranešė, kad mieste užfiksuoti 1 298 koronaviruso atvejai – naujas pastarųjų savaičių rekordas.

Anglijos ekipai nerimą sukėlė žinia, kad dėl teigiamo COVID-19 testo izoliuotas "Sky Sports" reporteris, ruošęs reportažus iš treniruočių bazės.

Rezultatai

Velsas–Danija 0:4 (0:1). Amsterdamas, J.Cruijffo stadionas, 14 645 žiūrovai. Įvarčiai: 27 min. ir 48 min. K.Dolbergas (0:1 ir 0:2), 88 min. J.Maehle (0:3), 90+4 min. M.Braithwaite'as (0:4).

Italija–Austrija 2:1 (pagrindinis laikas 0:0, pratęsimas 2:1). Londonas, "Wembley" stadionas, 18 910 žiūrovų. Įvarčiai: 95 min. F.Chiesa (1:0), 105 min. M.Pessina (2:0), 114 min. S.Kalajdžičius (2:1).

Aštuntfinalis

Birželio 28 d. Kopenhagoje, "Parken" stadione: Kroatija–Ispanija.

28 d. Bukarešte, "National" stadione: Prancūzija–Šveicarija.

29 d. Londone, "Wembley" stadione: Anglija–Vokietija.

29 d. Glazge, "Hampden Park" stadione: Švedija–Ukraina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų