J. Ryvkinas: manau, kad šis čempionatas padės Lietuvos salės futbolui žengti į priekį ir tobulėti

  • Teksto dydis:

Po paskutinių A grupės rungtynių, kuriose Lietuvos salės futbolo rinktinė 2:6 nusileido Kosta Rikai, lietuvių vyriausias treneris Jevgenijus Ryvkinas konstatavo, kad laimi komanda, o pralaimi treneris.

„Neturiu jokių priekaištų savo komandai. Vaikinai padarė viską, ką galėjo, stengėsi ir kovojo iki paskutinės akimirkos. Jei ir buvo klaidos, jos nutiko tik dėl mano kaltės. Man nepavyko nuraminti vaikinų, padaryti, kad jie nejaustų įtampos, atsipalaiduotų. Mes tikrai gerai pradėjome rungtynes, pirmavome, turėjome dar progų, bet viskas pasikeitė, kai nesugebėjome išnaudoti kiekybinės persvaros po Kosta Rikos vartininko pašalinimo. Po to vis ryškesni buvo įtampos požymiai, psichologinis krūvis ir atsakomybė padarė savo darbą“, – teigė J. Ryvkinas.

Anot jo, rimtu smūgiu šiose rungtynėse tapo ir vieno iš geriausių rinktinės žaidėjų  Alberto Voskunovičiaus trauma. „Su juo buvo siejami dideli lūkesčiai, jam buvo skirtas didelis vaidmuo komandoje, o likę be jo paprasčiausiai neturėjome lygiavertės pamainos. Jį pakeitę vaikinai labai stengėsi, bet to neužteko. Rezultatas nemalonus, bet antroje rungtynių dalyje mes jau buvome priversti rizikuoti, atakuoti didelėmis pajėgomis, atsiverti. Gaila, kad nepavyko įmušti, o varžovai išnaudojo savo progas. Bet tai ne kiemo varžybos, o pasaulio čempionatas, čia už kiekvieną klaidą varžovai negailestingai baudžia“, – pastebėjo J. Ryvkinas.

Nors Lietuvos salės futbolo rinktinė pasaulio čempionate pralaimėjo visas tris rungtynes, bet J. Ryvkino teigimu, tai buvo unikali ir vertinga patirtis. „Vis tik, manau, kad šis čempionatas padės Lietuvos salės futbolui žengti į priekį ir tobulėti. Bent jau rinktinės nariai smarkiai patobulėjo, paaugo, sutvirtėjo. Nežinau, kas manęs laukia ateityje, bet noriu tikėti, kad Lietuvos rinktinės laukia šviesios perspektyvos, o lietuviai pamils šį dinamišką ir gyvą žaidimą“, – vylėsi specialistas.

Paklaustas apie savo ateities planus, J. Ryvkinas teigė, kad atsisveikinti su rinktine neskubės. „Mano sutartis su Lietuvos futbolo federacija baigiasi rugsėjo pabaigoje. Nesakau, kad tai jau pabaiga, šį sprendimą priims federacijos vadovai. Aš manau, kad mes esame teisingame kelyje, ir turime judėti tolyn, nesvarbu – su manimi, ar be manęs“, – pareiškė J. Ryvkinas.

Du įvarčius šiame pasaulio čempionate pelnęs Lietuvos salės futbolo rinktinės kapitonas Justinas Zagurskas po rungtynių su Kosta Rika teigė, kad futbolininkai stengėsi kautis už Lietuvą ir atidavė visas jėgas. „Mus labai motyvavo ir užvedė žiūrovų palaikymas. Gaila, kad šį kartą nepavyko jiems padovanoti pergalės. Manau, kad nepaisant tokios baigties, šis čempionatas buvo naudingas kiekvienam rinktinės žaidėjui. Mes tikrai sunkiai dirbome, atsakingai ruošėmės šioms varžyboms ir neabejotinai patobulėjome.

Tik tiek, kad čempionatas parodė, kaip sunku žaisti su aukščiausio lygio varžovais, kai mes paprasčiausiai neturime tokio rango varžybų patirties. Prieš čempionatą turėjome turnyrą Tailande, o paskutinės mūsų repeticijos buvo su kita pasaulio čempionato dalyve – Uzbekistano rinktine. Deja, to buvo per mažai. Tačiau mes tikrai stengėmės ir, manau, kad padarėme viską, ką galėjome“, – samprotavo J. Zagurskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Lietuvoje visas futbolo lygis ŽEMIAU PLINTUSO , ar nereikia iš vis atsisakyti šio sporto .a

KAI PRAMOKS ŽAISTI SALĖS FUTBOLA, TADA GALĖS PRADĖTI

KAI PRAMOKS ŽAISTI SALĖS FUTBOLA, TADA GALĖS PRADĖTI  portretas
Uefa stalo futbolą kortomis lošti iš medalių ir taurių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių