Kauniečių treneris po pergalės: turime kur tobulėti

„Karštos rungtynės. Kaip ir oras“, - atsiduso Mindaugas Čepas. Jo vadovaujami „Kauno Žalgirio“ futbolininkai antrąjį A lygos čempionato ratą pradėjo lyderių trejete ir neketina leistis žemyn.

„Daug noro, daug emocijų. Oro sąlygos – pirmas karštis… Bet svarbiausia, pasiekta darbinė pergalė“, - apie pergalę 8-ajame ture 2:1 prieš Klaipėdos „Atlantą“ sakė M.Čepas.

„Rungtynes skirčiau į dvi dalis: iki įvarčio ir po jo. Įmušę visiškai sustojome, atidavėme iniciatyvą varžovams. Yra daug klausimų dėl gynybos. Nesusitvarkėme su kraštais, per daug laisvės suteikėme jų atakuojantiems žaidėjams. Vėliau, atsižvelgdami į tą situaciją atitraukėme vieną savo puolėjų į kraštą ir taip gynėmės“, - pasakojo treneris.

Pasak M.Čepo, jo komanda dažnai taiko tokią sistemą, kai ginasi ir puolėjai, nes nei vienas žaidėjas nėra atleistas nuo gynybinių funkcijų.

Jo žodžiais, įveiktas labai stiprus varžovas, nepaisant „Atlanto“ užimamos žemos vietos.

„Išeikvota labai daug jėgų: ir fizinių, ir moralinių. Puolimo fazėje mums pritrūko ramybės, kuria pasižymėjo mūsų vidurio gynėjai. Gal atsiliepė per didelis noras, ar skubėjimas. Matome, kur reikia pasistengti ir dirbti daugiau“, - dėstė M.Čepas.

Jo kolega Viktoras Dobrecovas teigė, jog ne visada laimi ta komanda, kuri geriau žaidžia, o ta, kuri efektyviau pasinaudoja progomis įmušti.

„Komandos atsidavimu likau patenkintas, užduotis aikštėje vykdėme, bet nepasisekė laimėti. Vis dėlto komanda progresuoja, jos fizinė forma gerėja, nes įdėjome nemažai darbo. Tad vaikinai jau negali skųstis, kad dar nėra pasirengę fiziškai dėl mūsų vėlyvos pasirengimo pradžios“, - sakė „Atlanto“ vairininkas.

Po pergalės prieš „Atlantą“ kauniečiai su 15 taškų lieka 3-ojoje vietoje, 3 taškais atsilikdami nuo laipteliu aukščiau esančios Marijampolės „Sūduvos“. Kitą savaitgalį žalgiriečiai turi gerą šansą padidinti savo taškų kraitį, nes vyks į svečius pas vieną turnyro autsaiderių „Palangos“ ekipą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Tikiuosi futbolo klubas pasieks ne mazesnius rezultatus uz krepsinio komanda. Nes futbole, norint pasiekti gerus rezultatus, svarbiausia islaikyti gerus futbolininkus, o ne parduoti juos. Linkiu geru rezultatu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių