„Kauno Žalgirio“ futbolo akademija bendradarbiaus su Valensijos universitetu

  • Teksto dydis:

„Kauno Žalgirio“ futbolo akademija plečia partnerių ratą – prie jo prisidėjo Valensijos universitetas.

Su Valensijos universiteto fizinio aktyvumo ir sporto fakultetu „Kauno Žalgirio“ futbolo akademija pasirašė penkerių metų bendradarbiavimo sutartį.

Šiame universitete mokėsi ir futbolo trenerio laipsnį įgijo didžioji dalis garsaus „Valencia“ klubo sistemos trenerių, o nuo šiol tokią galimybę turės ir „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos treneriai bei personalas. 

Akademijos specialistai galės ne tik studijuoti, bet ir atlikti mokslinius tyrimus, o fakulteto mokslininkai konsultuos ir dalinsis trenerių ugdymo patirtimi bei programomis. Šio fakulteto studentai, ugdant jaunuosius futbolininkus, taip pat galės atlikti praktiką Kaune.

„Džiaugiamės, kad galime prisidėti prie Lietuvos futbolo ateities, dalindamiesi žiniomis bei patirtimi. Sudarome dar vieną galimybę mūsų studentams atlikti praktiką svetur“, – savo mintimis dalinosi fakulteto dekanas Ferran Calabuig Morreno.

Naujai atsiradusiomis galimybės pasidžiaugė ir iš Ispanijos praėjusią savaitę parvykę akademijos atstovai.

„Bendradarbiaudami su universitetu atveriame galimybes mūsų akademijos treneriams įgyti žinių ir tobulinti jau esamas. Valensijos universiteto studentai, dėka „ERASMUS“ mainų programos, galės atlikti praktiką mūsų akademijoje ir taip prisidėti prie treniruočių proceso”, – sakė „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos direktorius Laimis Bičkauskas. 

„Siekiame gerinti ne tik treniruočių procesą, bet ir tobulinti esamą „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijos metodologiją atlikdami tyrimus su Valensijos universitetu“, – papildė akademijos techninis direktorius Kęstutis Deltuva.

Valensijos universitetas yra vienas seniausių universitetų Ispanijoje – jis buvo įkurtas 1499 metais, o oficialiai veikti pradėjo 1502 metais. Kūno kultūros ir sporto fakultetas ugdo profesionalius sportininkus, sporto specialistus bei trenerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių