„Kauno Žalgirio“ jaunimui – antrosios lygos čempionų titulas

Jaunieji „Kauno Žalgirio“ futbolininkai bene mėnesiu vėliau baigė Lietuvos antrosios lygos pirmenybes nei jų didžiausi konkurentai, tačiau laukti vertėjo. Penktadienį kauniečiai iškovojo 2-osios lygos Pietų zonos aukso medalius.

Žalgiriečiams triumfą čempionate garantavo šiandien namuose pasiekta triuškinama pergalė prieš Kėdainių „Nevėžis-B“ ekipą. Paskutiniojo turo mače namuose „Kauno Žalgiris B“ savo aikštėje įmušė net 7 įvarčius, o praleido vos vieną. Rungtynių intriga išgaravo dar neįpusėjus pirmajam kėliniui, kai šeimininkai vieną po kito triskart pasiuntė kamuolį į vartus. Iš pradžių 18-ąją min. jaunesniems kolegoms pavyzdį parodė ekipos veteranas Ignas Dedura. Vos po minutės pirmąjį iš savo hettriko įvarčių pelnė Rytis Žebelys, o dar po 2 min. jis pats persvarą padidino iki triuškinamos – 3:0.

Po pertraukos vaizdas nesikeitė. R.Žebelys pelnė trečiąjį savo įvartį, o Rokas Viliušis, Deitonas Vinckus ir iš A lygoje rungtyniaujančios vyrų komandos pasitelktas Benas Anisas įsirašė po vieną rezultatyvų smūgį. Nors šeimininkų vartus gynęs Dovydas Vilkas daug darbo neturėjo, svečiai sugebėjo pasiekti garbės įvartį. Jį įmušė LFF pirmojoje lygoje rungtyniaujantis Rimvydas Lipnevičius.

Beje, „Kauno Žalgiris B“ prieš keletą dienų kėdainiečius įveikė ir jų stadione. Tiesa, tąsyk buvo įmušti tik keturi įvarčiai.

Po šių pergalių žalgiriečių sąskaita išaugo iki 59 taškų ir jie vienu taškeliu aplenkė Kazlų Rūdos „Šilą“. Ši komanda, kaip ir kauniečiai, laimėjo 19 mačų iš 24, bet pralaimėjo vieneriomis rungtynėmis daugiau. „Kauno Žalgiris B“ tapo antra pagal rezultatyvumą bei pagal praleistus įvarčius pirmenybių komanda. Kauniečiai įmušė 94 (daugiau - 97 - tik bronzą iškovojusi „FK Aukštaitija“), o praleido 33 (mažiau – 26 – tik „Šilas“).

2-osios lygos Vakarų zonoje triumfavo "Radviliškis" (44 taškai), sidabras atiteko Gargždų "Banga B" ekipai (42 taškai), bronza - "Akmenės Cementas" (35 taškai). Šios zonos komandos žaidė po 18 rungtynių.

 


Šiame straipsnyje: auksasantra lygafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Mažiau pigu vyną naudok prieciom tas sovietinis latoža ira laimis bičkauskas ir zaidzia pagrinde juo aukletiniai ⚽️

Užpelkis

Užpelkis portretas
O kodėl Kęstutis Latoža nebuvo pasitelktas į "pagelbą" ? Dar būtu pėstute bevaikščiodamas daug naudingo darbo nuveikęs tokiose rungtynėse.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių