„Kauno Žalgiris“ sukirto rankomis su A. Dolžnikovu

  • Teksto dydis:

Ignu Plūku pasipildęs „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas turi ir antrąjį naujoką. Lietuvos vicečempionai sukirto rankomis su Artūru Dolžnikovu.

22-ejų futbolininkas futbolo paslapčių mokėsi Vilniaus futbolo mokykloje, vėliau prisijungė prie Vilniaus „Žalgirio“ jaunimo sistemos, o 2018-aisiais tobulėjo Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune.

Vėliau įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėse žaidęs atakuojantis saugas prisijungė prie Vilniaus „Riterių“, pažaidė FK „Vilniaus“ ir Vilniaus „Vyčio“ ekipose, o nuo 2021-ųjų vėl vilkėjo „Riterių“ marškinėlius stipriausioje šalies lygoje.

Praėjusiame sezone A.Dolžnikovas A lygoje sužaidė 27 susitikimus, per kuriuos pelnė 5 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Smagu prisijungti prie klubo, kurio treneriai ir vadovai manimi tiki. Stengsiuosi už tai atsidėkoti aikštėje ir tobulėti. Mano tikslas – su komanda tapti čempionu“, – Žalgiris.lt teigė naujokas.

„Šiuo metu keičiasi tam tikri atakuojantys žaidėjai, tad Artūro prisijungimas yra labai svarbus išlaikant ir stiprinant atakuojančių žaidėjų arsenalą. Savo savybėmis žaidėjas gali pridėti dar daugiau energijos ir nenuspėjamumo paskutinėje atakos fazėje, taip pat yra stiprus komandinėje gynyboje. Artūras vis dar jaunas žaidėjas, turintis potencialo ir galintis dar labiau save atskleisti. Stengsimės padėti jam tą padaryti“, – sakė komandos vyr. treneris Rokas Garastas.

Talentingas žaidėjas 2022-aisiais pirmą kartą apsivilko ir nacionalinės Lietuvos vyrų futbolo rinktinės marškinėlius. UEFA Tautų lygoje naujasis žalgirietis aikštėje pasirodė keturis kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių