„Kauno Žalgiris“ žengė į LFF taurės pusfinalį

LFF "Hegelmann" taurės turnyro finalas spalio viduryje numatytas naujajame Kauno stadione. Gali būti, kad jame susitiks dvi Kauno komandos. Įkandin "Hegelmann" ekipos, į turnyro pusfinalį įšoko ir „Kauno Žalgiris“, svečiuose 1:0 palaužęs Marijampolės „Sūduvą“.

"Hegelmann" futbolininkai ketvirtfinalio barjerą peržengė dar rugpjūčio viduryje, kai išvykoje 2:0 pranoko "Jonavos" futbolininkus. "Kauno Žalgiriui" ketvirtfinalyje tekusi Marijampolės "Sūduva" - ne A lygos autsaideriai iš Jonavos. Suvalkiečiai - vieni A lygos lyderių ir laikomi ne itin parankiais varžovais Kauno žalgiriečiams. Šių ekipų susitikimai tradiciškai būna itin atkaklūs.

Ne išimtis - ir trečiadienio akistata. Pirmame kėlinyje abi komandos rungtyniavo atsargiai ir iš esmės nieko pavojingo nesukūrė. Žaidimas daugiau vyko aikštės viduryje, abiejų komandų žaidėjai negailėjo vieni kitų, tad nemažai darbo turėjo ir rungtynių arbitrai. Tiesa, beveik tūkstančio žiūrovų palaikomi marijampoliečiai kėlė keturis kampinius prie varžovų vartų, bet nieko naudingo iš šių epizodų neišspaudė. Žalgiriečiai pasižymėjo tik keliais aštriais perdavimais iš krašto ir dviem tolimais netiksliais Antono Fase smūgiais.

Po pertraukos žaidimas šiek tiek pagyvėjo, tad abiejų komandų vartininkams teko demonstruoti savo gebėjimus. Iš pradžių Deividas Mikelionis atrėmė „Sūduvos“ puolėjo smūgį iš krašto, o vėliau „Sūduvos“ vartų sargas iš vartų kampo ištraukė A.Fase smūgį pažeme.

Būtent A.Fase galiausiai pelnė pirmą rungtynių įvartį. Savoje aikštės pusėje reidą į priekį pradėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Michaelas Anaba. Saugas atliko aštrų tolimą perdavimą, po kurio legionierius iš Nyderlandų iššoko vienas prieš varžovų vartininką ir prastūmė kamuolį šiam tarp kojų – 1:0.

Marijampoliečiai metėsi lyginti rezultatą ir atvėrė savo gynybos užraktus. Tuo pasinaudoję svečiai dvikovos pabaigoje uždirbo 11 m baudinį. Jį realizuoti stojo saugas Gratas Sirgėdas. Technišku žaidimu garsėjantis patyręs futbolininkas šįsyk smūgiavo stebėtinai netiksliai - kamuolys nuskriejo keletą metrų virš vartų.

Per likusį laiką „Sūduva“ ne tik neišlygino rezultato, bet ir užsidirbo raudoną kortelę. Ją už pavojingos atakos šiurkštų sustabdymą gavo Milanas Jokičius.

"Kauno Žalgiris" antrą kartą klubo istorijoje žengė į LFF taurės turnyro pusfinalį. Kauniečiams šios varžybos turi strateginę prasmę, nes jiems gali atverti langą į kito sezono Europos turnyrus. A lygos pirmenybėse strignati komanda turi miglotas viltis užimti bent 4-ąją vietą ir gauti kelialapį į UEFA Konferencijų lygos atranką. Tuo tarpu laimėjusi LF taurę, ji pačiuptų ir bilietą į UEFA varžybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių