Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos salės futbolo čempionato lyderiams – vidutiniokų iššūkiai

2017-01-19 17:00

Uostamiesčio salės futbolo 1-osios lygos pirmenybėse baigėsi pirmoji stadija – reguliarusis čempionatas.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kova dėl viršutinių vietų buvo atkaklesnė nei pastaraisiais metais – favoritams, lyderiams „Klaipėdos universitetui“, „Gargždų pramogoms-Litimberai“, „Irenitai“ į atlapus kibo prie vidutiniokų priskirtos „Bočių“, „Miško pasakos“, „Titanico“ komandos.

Pirmieji vietą pusfinalyje iškovojo ne pripažinti lyderiai, o „Bočiai“. Šventę iš eilės tris pergales, ypač svarbią su „Irenita“ (1:0), šios ekipos žaidėjai pelnė 16 taškų.

Kas bus antroji komanda, iš karto pateksianti į pusfinalį, turėjo atsakyti nugalėtojų vardą ginančio „Klaipėdos universiteto“ ir bronzos medalių laimėtojos „Irenitos“ mačas. Iki tol banguotai rungtyniavę čempionai parodė, kad dar turi galios. Šventę pergalę 3:1, studentai išrašė „Irenitai“ bilietą į ketvirtfinalį.

Paskutinio turo didžiausia staigmena – „Titanico“ penketuko pergalė prieš vicečempionus „GP-Litimberos“ futbolininkus 7:6. Paskutinėje vietoje buvusiems „Titanico“ žaidėjams sėkmė suteikė didžiulio džiaugsmo, nes 3 taškai iš aštuntosios pozicijos juos kilstelėjo į šeštąją, kuri suteikė teisę toliau kovoti dėl medalių.

Labiausiai pirmenybėse nuvylė antroji universiteto ekipa – „Klaipėdos universitetas-Viskas futbolui“. Odinio kamuolio talentų kupina komanda, turėjusi kautis dėl aukščiausių vietų, tačiau iškovojo vos 3 taškus, salės futbolo sezoną baigė būdami autsaideriai. „KU-Viskas futbolui“ penketuko bejėgiškumą iliustravo jo varžybos paskutiniame ture su „Miško pasaka“. 1-osios lygos debiutantai „miškininkai“ nugalėjo studentus net 14:7.

Pirmąsias dvi vietas užėmusios „Klaipėdos universiteto“ ir „Bočių“ komandos iš karto pateko į pusfinalį ir turės daugiau laiko pailsėti. Dėl kitų dviejų bilietų kausis 3-6 pozicijose esantys klubai: „GP-Litimbera“ – „Miško pasaka“ ir „Irenita“ – „Titanic“.

„Saremai“ ir „KU-Viskas futbolui“ čempionatas baigėsi.

Po paskutinio turo mačų įvyko pokyčių rezultatyviausių žaidėjų trijulėje. Per pastarąsias dvejas rungtynes taikliai spyręs 6 kartus, realiausiu pretendentu į vartininkų siaubo titulą tapo „miškininkas“ Deivydas Lukošius. Jo sąskaitoje – 16 įvarčių. 13 kartų taikliai atakavęs Donatas Navikas („Irenita“) per paskutiniuosius susitikimus buvo užtilęs. Jį ne tik aplenkė D.Lukošius, bet ir pavijo taip pat 13 įvarčių pelnęs „Klaipėdos universiteto“ atstovas Aurimas Skurdelis.

Ketvirtfinalio mūšiai vyks sausio 24 ir 25 d., pusfinalio – 30 ir 31 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų