Košmariškas startas L. Messi: Argentina gavo antausį nuo Kolumbijos

  • Teksto dydis:

Jamesas Rodriguezas perėmė iš Lionelio Messi didvyrio apsiaustą „Copa America“ rungtynėse šeštadienį. Vidurio saugas nuvedė Kolumbijos rinktinę į pergalę 2:0 prieš Argentiną per pirmąjį abiejų komandų mačą Pietų Amerikos pirmenybėse.

J.Rodriguezas ilgu fantastišku perdavimu prisidėjo prie Roger Martinezo įvarčio, o nuo atsarginių suolo į aikštę pakilęs Duvanas Zapara įmušė antrąjį įvartį. Kolumbija pagaliau nutraukė dvylika metų prieš Argentiną nelaimėtų rungtynių seriją.

L.Messi negalėjo padaryti nieko, kad prikeltų Argentiną, kuri patyrė pirmą pralaimėjimą „Copa America“ varžybose nuo 2007 metų, kai finale pralaimėjo Brazilijai.

Šįkart prieš L.Messi stovėjo geresnė komanda. „Mūsų geriausias žaidėjas buvo visa komanda, – sakė Kolumbijos rinktinės treneris Carlosas Querozas. – Kitas mačas bus dar sunkesnis, viskas dar tik prasideda.“

Ir Argentina, ir Kolumbija bando nutraukti titulų sausrą,

Argentina pastarąjį kartą laimėjo 1993 metų Pietų Amerikos čempionate, o Kolumbija be titulo gyvena nuo 2001 metų pirmenybių. Argentinos rinktinė pralaimėjo finalus per pasaulio čempionatą 2014 metas, o taip pat „Copa America“ turnyruose 2015 ir 2016 metais, abu sykius 11 metrų baudiniais nusileidusi Čilei.

Kolumbija prieš tai prieš Argentiną buvo laimėjusi 2007 metais, per pasaulio pirmenybių atranką.

Esame nusivylę, nes jie pelnė puikų įvartį, kai geriau žaidėme mes.

„Praėjo daug metų (kol įveikėme Argentiną), – sakė D.Zapata. – Kolumbijoje visi dabar labai džiaugiasi, bet mūsų laukia ilgas kelias.“

Didžiausios rungtynių žvaigždės L.Messi iš „Barcelona“ ir J.Rodriguezas iš Madrido „Real“ ilgai nebuvo pastebimi per rungtynes Brazilijos mieste Salvadore, bet kolumbietis ilgu perdavimu iš savo aikštės pusės sukūrė šedevrą 71 minutę. Gavęs kamuolį ir jį suvaldęs, R.Martinezas iššovė taikliai.

„Esame nusivylę, nes jie pelnė puikų įvartį, kai geriau žaidėme mes, – sakė L.Messi. – Prireiks laiko susitaikyti su pralaimėjimu, bet turime pasisemti ir pozityvumo iš šios dienos mačo ir judėti link kitų rungtynių. Mes vis dar turime daug galimybių.“

Būtent L.Messi tikriausiai ir turėjo geriausią šansą pasižymėti, kai 66 minutę galva smūgiavo šalia vartų.

Argentinos rinktinės pagrindinis puolėjas Sergio Aguero ir Kolumbijos komandos veteranas Radamelis Falcao šįkart strigo tarp gynėjų B grupės pirmosiose rungtynėse.

„Mes pagerinome žaidimą antrajame kėlinyje ir susikūrėme progų, – sakė Argentinos rinktinės treneris Lionelis Scaloni, pasiskundęs prasta aikštės būkle. – Mums dar liko dvejos rungtynės, o jei jas laimėsime, tikrai pateksime toliau.“

Argentina kitas rungtynes žais su Paragvajumi, o Kolumbija susitiks su Kataru.

Azijos taurės varžybų finalininkai Japonija ir Kataras yra dvi komandos, prisidėjusios prie dešimties Pietų Amerikos valstybių komanda „Copa Amercia“ čempionate šiais metais.

Kitose rungtynėse šeštadienį Peru neįveikė dešimtyje mačą baigusių Venesuelos futbolininkų – A grupės dvikova baigėsi 0:0.

Šioje grupėje pirmosios rungtynės San Paule pirmadienį, kai prasidėjo turnyras, baigėsi Brazilijos pergale 3:0 prieš Boliviją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių