Kovoje su Suomija Europos čempionate pirmąją pergalę švenčia rusai

  • Teksto dydis:

Skaudžia nesėkme „Euro 2020“ pradėjusi Rusijos futbolo rinktinė atsitiesė antrajame ture. Stanislavo Čerčesovo auklėtiniai savajame Sankt Peterburgo stadione 1:0 įveikė turnyro debiutantę Suomiją.

Iškovoję pirmuosius 3 taškus, rusai B grupės lentelėje pasivijo juos pirmajame ture sutriuškinusią Belgiją ir vieną pergalę jau iškovojusią Suomiją. Vienintele be taškų grupėje lieka Danija, bet jos antrojo turo susitikimas dar laukia – rytoj 19 val. danai mes iššūkį belgams.

Nors rusų ir suomių rungtynių favoritais buvo laikomi „Krestovsky“ stadiono šeimininkai, jau pirmosiomis minutėmis Rusijos rinktinės sirgaliai buvo kaip reikiant išgąsdinti.

Nesužaidus nė keturias minutes Joelis Pohjanpalo gražiu smūgiu galva krisdamas į priekį pelnė įvartį, o turnyro debiutantai jau šoko triumfo šokį, tačiau jį nutraukė VAR peržiūra – įžvelgus ypač minimalią nuošalę, įvartį teko atšaukti ir rezultatas liko nepakitęs.

Išgąsdinti rusai bandė perimti iniciatyvą, bet didžiąją dalį pirmojo kėlinio tą jiems padaryti sekėsi sunkiai. Rimtesnes progas Rusijos futbolininkai susikurdavo tik po suomių klaidų, o dar labiau situaciją apkartino skaudus krašto gynėjo Mario Fernandeso krytis ant žemės, po kurio natūralizuotas brazilas aikštę paliko tik neštuvų pagalba.

Ir tik tada, kai jau atrodė, kad komandoms antrąjį kėlinį teks pradėti nepasiekus įvarčių, Rusija pagaliau „pramušė“.

Aleksejus Mirančiukas gražiu smūgiu antrąją pridėto laiko minutę pelnė pirmąjį ir savo, ir Rusijos rinktinės įvartį šiame Europos čempionate, pagaliau išvesdamas saviškius į priekį.

Antrajame kėlinyje rusai atidavė teritorinę persvarą suomiams, o patys kūrėsi progas greitose atakose.

Kelias progas turėjo Aleksandras Golovinas, o ypač gerą galimybę vėjais paleido Rifatas Žemaletdinovas, kurio smūgį 66-ąją minutę atrėmė suomių vartininkas Lukašas Hradecky.

Nors patys įvarčių nepasiekė, rusai solidžiai gynėsi nuo suomių bandymų ir nepraleidę įvarčių iškovojo pirmuosius tris taškus šiame čempionate.

Trečiajame ture Rusijos futbolininkai keliaus į pirmąją išvyką šiame čempionate – jie Kopenhagoje žais prieš Daniją. Tuo tarpu suomiai liks Sankt Peterburge ir trečiose rungtynėse mes iššūkį Belgijai.


Šiame straipsnyje: Rusija-SuomijaEuro 2020futbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių