Pereiti į pagrindinį turinį

K.Sarsanija tikėjo, kad kris trečiasis įvartis į „Differdang 03“ vartus

2014-07-11 12:57

Po įspūdingų Europos lygos varžybų tarp „Atlanto“ ir Diferdanžo „Differdang 03“, kurias 3:1 laimėję klaipėdiečiai pateko į kitą etapą, Klaipėdos klubo vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija apžvelgė kovos su liuksemburgiečiais epizodus.

Po įspūdingų Europos lygos varžybų tarp „Atlanto“ ir Diferdanžo „Differdang 03“, kurias 3:1 laimėję klaipėdiečiai pateko į kitą etapą, Klaipėdos klubo vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija apžvelgė kovos su liuksemburgiečiais epizodus.

– Žinojome, kad bus sunkios varžybos, nes Liuksemburgo komanda moka įklampinti varžovus, moka kontroliuoti kamuolį. Priekyje turi du gerus puolėjus, tvirtus gynėjus. O ir likusieji gerai juda. „Atlanto“ futbolininkai irgi šaunuoliai, tapus netenkinančiam mus rezultatui, – nepalūžo, iki paskutinio švilpuko tikėjo, kad laimės. Manau, kad mes pelnytai laimėjome.

– Ar tikėjote, kad įmušite trečiąjį įvartį?

– Žinoma, kad tikėjau. Tiesa, kai kurie žaidėjai jau buvo pavargę, turiu omeny Tadą Eliošių, kurį pakeitė Maksimas Maksimovas. Jaunuolis per treniruotes yra įrodęs, kad moka mušti įvarčius. Maksimas pats džiaugėsi, kad pateisino lūkesčius. Tikrai jis pasiekė svarbų įvartį.

– Pirmąjį 11 m baudinį ryžosi smūgiuoti komandos naujokas latvis Antonas Jemelinas. Ar taip buvo numatyta?

– Ne. Laukia rimtas pokalbis, nes tai buvo žaidybinės drausmės pažeidimas. Ir mes būtinai tai aiškinsimės. Turėjo smūgiuoti Marius Papšys, tačiau viskas taip greitai įvyko, kad net nespėjau riktelėti. Iš karto po rungtynių šios temos negvildenome – tegul žaidėjai pasidžiaugia pergale. Apskritai, jei žaidėjas drįsta žengti prie 11 m žymės, jis ir privalo realizuoti baudinį.

– Kur Liuksemburgo ekipa žaidė geriau: namie ar čia, Klaipėdoje?

– Namie, palaikant saviems žiūrovams. Ypač pirmąjį kėlinį. O čia Klaipėdoje mums pavyko labai gerai sužaisti iki pertraukos.

– Ar atmosfera stadione patiko?

– Kai kurie sektoriai buvo visiškai užpildyti. Žiūrovai mus aktyviai palaikė. Dėkoju jiems už tai ir kviečiu ateiti į kitas rungtynes su Karagandos komanda. Laukia du sunkūs mačai su Kazachstano ekipa. Gerai žinau „Šachtior“ vienuolikę, jos vyriausiąjį trenerį. Būsimas varžovas – stiprus, tačiau galimybių patekti į kitą etapą turi abu klubai.

Trečiojo įvarčio autorius Maksimas Maksimovas džiaugėsi, jog įmušė svarbiausią gyvenime įvartį. 

„Itin džiaugiuosi, nes įmušiau labai svarbų įvartį, – po varžybų švytėjo 18-metis puolėjas iš Rusijos. – Kai treneris rengė mane išleisti į aikštę, prisakė, kad per likusias penkias minutes įmuščiau įvartį. Įvykdžiau trenerio norą, pateisinau jo lūkesčius, todėl tuo labai džiaugiuosi. Kad teks žaisti susitikimo pabaigoje, prieš varžybas nebuvo kalbėta. Mane, puolėją, treneris išleido žaisti, nes vertė situacija – būtinai reikėjo trečiojo įvarčio. Tai kol kas svarbiausias įvartis mano sportinėje karjeroje. Europos lygos varžybos – aukšto lygio. Gerą įspūdį paliko ir liuksemburgiečiai. Nors jie žaidė dešimčia, po praleisto antrojo įvarčio, mus spaudė, net sušvelnino skirtumą. Tačiau ir mes po praleisto įvarčio nenuleidome rankų, kovojome iki galo", - teigė M.Maksimovas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų