Lemiamos kovos, kurios iš čempionato gali eliminuoti Braziliją ir Vokietiją

Trečiadienį vyks žūtbūtinės kovos E ir F grupėse, kuriose nė viena komanda nėra užsitikrinusi vietos aštuntfinalyje. E grupėje tik Kosta Rikos rinktinei tai bus rungtynės dėl garbės, nes F grupėje netgi laimėjimo skonio nepajutusi Pietų Korėja, tinkamai susiklosčius aplinkybėms, gali žygiuoti toliau. Visas futbolo batalijas žiūrėkite per oficialų turnyro transliuotoją LRT.

Ar Švedijos rinktinė atsities po paskutinę minutę patirto pralaimėjimo Vokietijai?

Trečiadienio futbolo spektaklį pradės F grupės kovos. Jekaterinburge susitiks šiame čempionate dar nepralaimėjusi Meksikos rinktinė su paskutinės minutės pralaimėjimą išgyvenusiais švedais.

„El Tri“ čempionatą pradėjo pakiliai, kai 1:0 nugalėjo Vokietiją, o kitose rungtynėse, nors susilaukė Pietų Korėjos pasipriešinimo, tačiau ją taip pat įveikė vieno įvarčio persvara 2:1. Meksikiečiai net su tokiu rezultatu nėra užsitikrinę vietos tolimesniame etape ir jiems su Švedijos rinktine reikia bent lygiųjų arba pralaimėjimo atveju tikėtis, kad Vokietijos rinktinė nelaimės.

Švedijos treneriui Jane Anderssonui čempionato pradžia taip pat buvo pakili, kai rezultatu 1:0 nugalėta Pietų Korėja. Viskas pasikeitė po antrojo susitikimo, kai paskutinę minutę vokiečio Toni Krooso įmuštas įvartis atėmė iš Švedijos taip saugotą tašką ir įtvirtino Vokietijos pergalę rezultatu 2:1. Švedijai šiose rungtynėse reikia pergalės. Lygiosios taip pat tenkintų J. Anderssono kariauną, tačiau tada jiems reiktų tikėtis, kad vokiečiai pralaimės Pietų Korėjai.

Meksikos treneris Juanas Carlosas Osorio patvirtino, kad startinėje sudėtyje bus pakeitimų. Apie traumas iš abiejų komandų stovyklų naujienų nėra.

Galimos rinktinių startinės sudėtys:

Meksika: Guillermo Ochoa, Carlosas Salcedo, Hectoras Moreno, Hugo Ayala, Jesusas Gallardo, Miguelis Layunas, Hectoras Herrera, Andresas Guardado, Carlosas Vela, Javieras Hernandezas, Hirvingas Lozano.

Švedija: Robinas Olsenas, Mikaelis Lustigas, Victoras Lindelöfas, Andreasas Granqvistas, Ludwigas Augustinssonas, Viktoras Claessonas, Sebastianas Larssonas, Albinas Ekdalas, Emilis Forsbergas, Marcusas Bergas, Ola Toivonenas.

Šias rungtynes stebėkite nuo 16.45 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Vokietijos rinktinės šansas

Kazanėje įvyks antrasis F grupės susitikimas tarp nuo fiasko čempionate bandančios išsigelbėti Vokietijos ir stebuklą norinčios sukurti Pietų Korėjos.

Niekada negalima nurašyti vokiečių. Pirmąjį susitikimą šiame turnyre jie pralaimėjo 0:1 Meksikai ir paskutinėje dvikovoje su Švedija atrodė, jog „Die Mannschaft“ paskutinį turą pasitiks su vienu tašku kišenėje, tačiau T. Krooso įvartis paskutinę minutę atgaivino vokiečių viltis.

Lengviausias kelias eiti toliau – laimėti bent dviejų įvarčių persvara ir tada 2 vieta grupėje būtų garantuota. Jei Vokietija laimėtų, o jei Meksika pralaimėtų Švedijai didesniu nei dviejų įvarčiu skirtumu, tada Vokietijos rinktinė netgi galėtų tikėtis pirmosios vietos grupėje.

Pietų Korėja čempionate pasirodė neprastai. Pirmose rungtynėse Švedijai pralaimėjo rezultatu 0:1, o vėliau rezultatu 1:2 nusileido Meksikos rinktinei. Pietų Korėja į kitą etapą gali patekti, jei nugalėtų Vokietiją, o Švedija pralaimėtų Meksikai, tada visos trys komandos (Vokietija, Pietų Korėja ir Švedija) turėtų po 3 taškus ir pagal kitus kriterijus „Raudonieji“ galėtų tikėtis patekimo į kitą etapą.

Treneris Shinas Tae-Youngas svarbiausioje dvikovoje turės verstis be komandos kapitono Ki Sung-Yuengo, kuris patyrė traumą.

Vokietijos treneris Joachimas Lowas savo gretose neturės Jerome`o Boatengo, kuris rungtynėse su Švedija užsidirbo raudoną kortelę, o Sebastianui Rudy buvo atlikta nosies operacija. Yra ir gerų žinių – Matsas Hummelsas išsigydė traumą ir yra prasirengęs žaisti.

J. Lowas prieš lemiamą susitikimą teigė, kad jis ant suolo turi pasirinkimo variantų, kurie atveria daug galimybių rinktinei.

Pietų Korėjai nieko gero nežada statistika. Visus tarpusavio susitikimus pasaulio čempionate jie Vokietijai pralaimėjo. Vokietijos rinktinė dar niekada nebuvo nepatekusi į atkrintamąsias varžybas.

Numanomos rinktinių startinės sudėtys:

Pietų Korėja: Jo Hyeon-Woo, Lee Yongas, Kim Young-Gwonas, Jangas Hyunsoo, Hongas Chulas, Hwangas Hee-Chanas, Koo Jacheolas, Jeongas Woo-Youngas, Lee Seung-Woo; Lee Jae-Sungas, Son Heun-Gminas.

Vokietija: Manuelis Neueris, Joshua Kimmichas, Niklas Sule, Matsas Hummelsas, Jonas Hectoras, Ilkay Gundoganas, Toni Kroosas, Thomas Mulleris, Marco Reusas, Timo Werneris, Mario Gomezas.

Šias rungtynes stebėkite nuo 16.45 val. per LRT KULTŪRĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Ar Brazilijos sirgaliai dar labiau nenusivils savo rinktine?

Brazilai vis dar prisimena vieną gėdingiausių savo rinktinės pralaimėjimų 2014 metais, kai Vokietija juos namuose sutriuškino rezultatu 7:1. Dabar nepatekimas į kitą etapą tik padidintų sirgalių nepasitenkinimą rinktine, todėl pergalė Maskvoje prieš Serbijos rinktinę – pageidautina.

Brazilijos rinktinei šiame susitikime užtenka lygiųjų ir jie su 5 taškais žygiuotų toliau. Pirmosiose rungtynėse kiek netikėtai brazilai 1:1 sužaidė su Šveicarijos rinktine, bet jie atsitiesė rungtynėse prieš Kosta Riką. Šių rungtynių galutinis rezultatas buvo 2:0.

Serbijos rinktinė laimėjo pirmąsias rungtynes prieš Kosta Riką laimėjo 1:0, vienintelį įvartį tada įmušė Aleksandras Kolarovas. Antrosiose rungtynėse – nesėkmė. Serbijos rinktinė tada 1:2 pralaimėjo Šveicarijai. Verta paminėti, kad tuomet dar užvirė ginčas dėl šveicarų rinktinės žaidėjų po įmuštų įvarčių rodytų gestų, kurie, kaip teigia serbai, buvo politizuoti. O Serbijos treneris Mladenas Krstajičius po rungtynių teigė, kad rungtynių teisėjas vokietis turėtų būti teisiamas Hagoje bei vėliau buvo nubaustas pinigine bauda.

Po tokių karštų aistrų Serbijos rinktinė į kitą etapą patektų tik tuo atveju, jei nugalėtų brazilus arba, sužaidus lygiosiomis, jie turėtų tikėtis Kosta Rikos pergalės prieš Šveicariją, tačiau nemažu įvarčių skirtumu. Tiesa, reiktų paminėti ir tai, kad Vladimiro Petkovičiaus Šveicarijos komandai įveikus rinktinę iš Centrines Amerikos, o serbams įveikus brazilus, būtent Pietų Amerikos atstovai turėtų važiuoti namo.

Brazilijos rinktinėje turėtų nepasirodyti du traumas patyrę žaidėjai – Danilo ir Douglas Costa. Serbijos rinktinėje traumų nėra, todėl didelių pasikeitimų startinėje sudėtyje neturėtų būti.

Serbija (įskaičiuojant ir Jugoslavijos laikotarpį) su Brazilija žaidė 19 kartų – laimėjo 2 kartus, o pralaimėjo 10.

Brazilai per pastaruosius 7 susitikimus pasaulio čempionate su Europos komandomis laimėjo tik kartą – 2014 metais prieš Kroatiją rezultatu 3:1.

Galima rinktinių startinė sudėtis:

Serbija: Vladimiras Stojkovičius, Antonio Rukavina, Branislavas Ivanovičius, Dusko Tosičius, Aleksandaras Kolarovas, Nemanja Matičius, Luka Milivojevičius, Sergejus Milinkovičius-Savičius, Dusšnas Tadičius, Filipas Kostičius, Aleksandaras Mitrovičius

Brazilija: Alissonas, Fagneris, Miranda, Thiago Silva, Marcelo, Casemiro, Paulinho, Willianas, Philippe`as Coutinho, Neymaras, Gabrielis Jesusas

Šias rungtynes stebėkite nuo 20.45 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir naujienų portale LRT.lt.

Šveicarija – savo likimo kalvė

Kosta Rikos stebuklas baigėsi. 2014 metų pasaulio čempionate ji nužygiavo iki ketvirtfinalio, o Rusijoje ji jau po grupių etapo yra privesta važiuoti namo. Šveicarijai trečiadienį tereikia laimėti prieš Kostą Riką ir jie – kitame etape.

Šveicarijos rinktinė pirmajame susitikime sužaidė lygiosiomis su Brazilija 1:1, o antrajame susitikime 2:1 nugalėjo serbus.

Kosta Rika šiame čempionate ne tik, kad patyrė 2 pralaimėjimus, tačiau neįmušė nė vieno įvarčio: Serbijai pralaimėjo 0:1, o Brazilijai 0:2.

Šveicarijos rinktinei turėtų padėti Granitas Xhaka, Xherdanas Shaqiri ir Stephanas Lichtsteineris, kuriems galėjo būti skirta bausmė praleisti dvejas rungtynes dėl politizuotų ženklų rodymo po įvarčio.

Kosta Rikos rinktinė nepranešė apie patirtas traumas.

Kosta Rika ir Šveicarija susitiks trečią kartą. Prieš tai komandos pasidalino po pergalę.

Numanomos rinktinių startinės sudėtys:

Šveicarija: Yannas Sommeris, Stephanas Lichtsteineris, Fabianas Scharas, Manuelis Akanji, Ricardo Rodriguezas, Valonas Behrami, Granitas Xhaka, Xherdanas Shaqiri, Blerimas Dzemaili, Stevenas Zuberis Mario Gavranovičius.

Kosta Rika: Keyloras Navasas, Johnny Acosta, Giancarlo Gonzalezas, Oscaras Duarte, Bryanas Oviedo, Cristianas Gamboa, Celso Borgesas, Davidas Guzmanas, Bryanas Ruizas, Christianas Bolanosas, Marco Urena. ​

Šias rungtynes stebėkite nuo 20.45 val. per LRT KULTŪRĄ ir naujienų portale LRT.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių