LFF pritarė įstatų pokyčiams, tarp jų – ir dėl nepriekaištingos reputacijos

Lietuvos futbolo federacija (LFF) trečiadienį neeilinėje konferencijoje Kaune pritarė naujiems įstatams, tarp kurių ir kriterijai dėl nepriekaištingos reputacijos valdymo organų nariams.

Už pokyčius balsavo 83 delegatai, du susilaikė.

Naujuose įstatuose numatyta, kad LFF prezidentas, Vykdomojo komiteto nariai ir nepriklausomų LFF komitetų (rinkimų, revizorių, teisinių organų) pirmininkai, jų pavaduotojai ir nariai negalės būti pripažinti kaltais „dėl nusikalstamos veikos“.

LFF konferenciją sudarys 32 nariai: 10 apskričių, aštuoni A lygos ir šeši Pirmos lygos klubai bei aštuonios šakinės asociacijos – Salės ir paplūdimio futbolo asociacija, Moterų futbolo asociacija, Masinio futbolo asociacija, Vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija, Futbolo žaidėjų sąjunga, Futbolo techninio vystymo asociacija, Futbolo teisėjų asociacija, Studentų futbolo lyga.

Kiekvienas iš narių turės po du balsus, tad realiai dalyvių skaičius sieks 64 žmones.

LFF Vykdomąjį komitetą, kuris bus tiesiogiai renkamas Konferencijoje, sudarys 16 narių: aštuonių apskričių atstovai, trijų šakinių asociacijų – Lietuvos moterų asociacijos, Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos bei Lietuvos vaikų ir jaunimo ugdymo futbolo asociacijos – atstovai, po vieną A lygos, Pirmos lygos, vieno A lygos klubo atstovą, LFF prezidentas ir nepriklausoma moteris.

LFF įstatų pakeitimų ėmėsi Seimui grasinant federacijoje įvesti tiesioginį valdymą. Laikinojo įstatymo projektą parengė Seimo nariai Mykolas Maujauskas ir Laurynas Kasčiūnas. Pristatydamas šį teisės aktą, M. Majauskas rugsėjį sakė, kad LFF turi veikti „be kriminalinio pasaulio atstovų“.

UEFA ir FIFA atstovai anksčiau perspėjo, kad tiesioginis LFF valdymas reikštų nacionalinės rinktinės ir šalies klubų suspendavimą tarptautiniuose turnyruose.

Dėl nepriekaištingos reputacijos reikalavimo praėjusią savaitę iš pareigų pasitraukė praeityje teistas Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) vadovas Arūnas Pukelis.

Vis dėlto jis tebelieka Tauragės „Tauro“ dalininku, per kurį tapo ir vienu iš Vaikų bei jaunių ugdymo futbolo asociacijos (LVJUFA) steigėjų.

Ši asociacija gavo vietą valdymo organuose – tiek LFF konferencijoje, tiek Vykdomajame komitete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEMIDE

TEMIDE portretas
pokyciai bus tik tada,kaip visa federacija atsistatidins.

Marija taurage

Marija taurage portretas
marionečiu sueiga, kurie žlugdo futbolą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių