Pereiti į pagrindinį turinį

„Lietava“ užsitikrino aukso medalius ir išsimaudė šampano pursluose

2015-10-19 19:41
LFF inf.
"Lietavos" klubo nuotr.

LFF Pirmos lygos 32-asis turas bus itin įsimintinas Jonavos „Lietavos“ vienuolikei, kuri ne tik iškovojo triuškinančią pergalę Tauragėje, tačiau dar nesibaigus sezonui užsitikrino aukso medalius ir Pirmos lygos nugalėtojų vardą. Šiame sezone liko tik vienas nežinomasis – kas pasipuoš sidabro ir bronzos medaliais, o tam išsiaiškinti lieka vos du lemiami turai.

Išliko geriausių penketuke. 32-ajame ture 4 įvarčiais šturmavę „Minijos“ vartus ir nesulaukę jokio pasipriešinimo trakiškiai ir toliau išlieka 5 pozicijoje. Tuo tarpu Kretingos futbolininkams šis pralaimėjimas, greičiausiai, itin skaudus nebuvo, šiuo metu ekipa su 25 taškais turnyrinėje lentelėje rikiuosi 16 pozicijoje, o atotrūkis nuo turnyrinės lentelės kaimynų didesnių pakitimų ekipai nežada.

Aukso medaliai keliaus į Jonavą. Tauragėje vykusio mačo rezultatai jau nieko nebestebina, pirmajame kėlinyje pasiekę 5 įvarčius jonaviškiai varžovams buvo tiesiog nepavejami, antrajame kėlinyje toliau demonstravę akiai patrauklų futbolą rungtynes užbaigė pergalingai – 11:0. Tiesa, ši pergalė jonaviškių nenustebino, futbolininkai šiam laimėjimui buvo pasiruošę. Pasibaigus rungtynių laikui ir anksčiau laiko paaiškėjus sezono nugalėtojams, „Lietavos“ vienuolikė pasipuošusi čempioniškais marškinėliais maudėsi šampano pursluose ir surūkė čempioniškus cigarus.

Namuose pasiektas revanšas. Po pertraukos praėjusiame ture, ant žalosios vejos sugrįžusios „Džiugo“ ir „Auskos“ ekipos Telšiuose kovojo iš peties. Per kiekvieną kėlinį po įvartį pelniusi Telšių vienuolikė rungtynėms pasibaigus šventė ne tik pasiektą revanšą prieš alytiškius, bet ir šuolį turnyrinėje lentelėje, ekipa iš 12 pozicijos pakilo į 10.

„Nevėžio“ pergalingas įvartis. „Nevėžio“ ekipa 32-jame ture 1:0 pranoko „Panevėžio“ ekipą ir atsirevanšavo už pralaimėjimą pirmajame rate. Į savo sąskaitą 3 taškus įsirašę kėdainiškiai apsikeitė vietomis su varžovais – nustūmė panevėžiečius į 8 poziciją, o patys užkopė laipteliu aukščiau – į 7 vietą. Vienintelio ir pergalingo įvarčio autoriumi šiame susitikime tapo „Nevėžio“ puolėjas Simonas Babilius, kuriam tai buvo 8 įvartis šiame sezone.

„Bangos“ įvarčių lavina užliejo „Kauną“. Triuškinančią pergalę namuose rezultatu 7:0 iškovojo „Banga“, kuri nesulaukė jokio pasipriešinimo iš kauniečių. Jau pirmajame kėlinyje gargždiškiai draskė „Kauno“ gynybą, o kauniečių klaidos lėmė net du 11 metrų baudinius į jų vartus.Tris tikslius smūgius į laikinosios sostinės komandos vartus pasiuntė Karolis Urbaitis, dubliais pasižymėjo Sigitas Urbys ir Algimantas Bačanskis. Dėl sidabro medalių kovojanti „Banga“ po šios pergalės šoktelėjo į antrąją poziciją, tačiau viskas priklausys ir nuo jų pagrindinių varžovų – „Žalgirio B“ – rezultatų.

Apmaudus vilniečių pralaimėjimas. Itin skaudų pralaimėjimą namuose patyrė MRU vienuolikė, kuri rezultatu 3:2 turėjo pripažinti „Palangos“ pergalę. Pirmajame kėlinyje žaidimą kontroliavę šeimininkai po 45 žaidimo minučių pirmavo 2:0, tačiau antroje mačo dalyje lyg iš miego pabudę palangiškiai pradėjo demonstruoti visai kitokį žaidimą. Dešimtyje likę vilniečiai ilgai neatsilaikė, o antrajame kėlinyje praleidę 3 įvarčius neteko ir 3 taškų bei paliko stadioną nunarinę galvas. Nugalėtojams pergalę lėmė Edgaro Ditmono įvartis bei Andriaus Marcinkevičiaus dublis.

„Šilo“ įvarčių šou ir svarbi pergalė. Svarbią pergalę savo aikštelėje iškovojo „Šilo“ vienuolikė, kuri 6:3 pranoko „Šilutę“ ir dar turi šansų pakovoti dėl medalių, tačiau tam prireiks ne tik jų pačių pergalių, bet ir varžovų kluptelėjimų. Kazlų Rūdos futbolininkai viso mačo metu buvo priekyje ir nors varžovams pavykdavo atsilikimą sumažinti iki vieno įvarčio, tačiau rungtynių pabaigoje „Šilutės“ vartus šturmavo Aurimas Raginis bei Mangirdas Radzevičius, po kurių smūgių rezultatas tapo labiau nei įtikinamas. Paskutiniai turai „Šilui“ bus itin svarbūs.

Paskutinis šio turo mačas tarp Vilniaus „Žalgirio B“ ir Radviliškio „Lokomotyvo“ buvo nukeltas ir įvyks trečiadienį, spalio 21 dieną, 20 valandą, LFF stadione.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų