Lietuvoje vyksiančio pasaulio čempionato burtus trauks ir E. Jankauskas

  • Teksto dydis:

Salės futbolo legenda Kike ir Lietuvos futbolo legenda Edgaras Jankauskas prisijungs prie birželio 1 d. FIFA būstinėje vyksiančio oficialaus burtų traukimo ir padės nuspręsti 24 komandų likimą 2021 metų FIFA pasaulio salės futbolo čempionato Lietuvoje grupės varžybose.

Tiesioginė burtų traukimo ceremonija iš Ciuricho nuo 18 valandos Lietuvos laiku bus tiesiogiai transliuojama FIFA „YouTube“ kanale.

Burtų traukimo ceremonijos asistentai bus su Ispanijos rinktine 2000 ir 2004 metų FIFA pasaulio salės futbolo čempionatus laimėjęs Kike ir Edgaras Jankauskas, kuris 2004 metais laimėjo UEFA čempionų lygą ir tapo pirmuoju tai padariusiu Lietuvos futbolininku.

„FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas yra renginys, kuriame nori varžytis visi geriausi pasaulio salės futbolo žaidėjai. Turiu nuostabių prisiminimų apie keturis FIFA pasaulio salės futbolo čempionatus, kuriuose žaidžiau su Ispanijos rinktine. Labiausiai įsiminė 2000 ir 2004 metų čempionatai, kuriuos laimėjome. Čempionato grįžimas į Europą po daugiau nei 20 metų yra fantastika ir esu tikras, kad Europos gerbėjai su džiaugsmu priims šį čempionatą“, – sako Kike.

„Pirmą kartą surengti FIFA turnyrą Lietuvai yra labai didelis dalykas. Tai labai svarbu mūsų šaliai ir yra tikrai didelė garbė. Esu įsitikinęs, kad Lietuvos gerbėjai, pamatę pasaulio salės futbolo čempionate žaidžiančius geriausius žaidėjus, pamils salės futbolą. Nuostabus jausmas, kai nacionalinė salės futbolo komanda gali žaisti tokias svarbias rungtynes namuose. Labai to laukiu,“ – kalbėjo E. Jankauskas.

Visos 24 komandos jau yra patekusios į 2021 metų FIFA pasaulio salės futbolo čempionatą. Tailandas ir Vietnamas yra dvi paskutinės komandos, kurios gegužės 25 d. laimėjo savo atkrintamąsias rungtynes ir pateko į čempionatą kaip AFC atstovės.

24 patekusios komandos yra paskirstomos į 4 krepšelius po 6 komandas, remiantis reitingu, sudarytu pagal ankstesnius sportinius rezultatus.

1-ajame krepšelyje: Lietuva, Ispanija, Brazilija, Argentina, RFU*, Portugalija.

2-ajame krepšelyje: Iranas, Paragvajus, Egiptas, Kosta Rika, Tailandas, Čekija.

3-iajame krepšelyje: Saliamono Salos, Japonija, Gvatemala, Kazachstanas, Serbija, Panama.

4-ajame krepšelyje: Marokas, Vietnamas, JAV, Uzbekistanas, Angola, Venesuela.

Šeimininkė Lietuva, kuri pirmą kartą dalyvaus FIFA turnyre, bus iš anksto paskirta į A1 poziciją ir žais debiutines rungtynes Kaune.

Išsamią informaciją apie burtų traukimą galite rasti FIFA.com interneto svetainėje.

2021 metų FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas prasidės rugsėjo 12 d. Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje. Čempionai paaiškės spalio 3 d. Kauno arenoje. Tai bus pirmas kartas, kai Lietuva rengs FIFA lygio čempionatą.

*Rusijos futbolo sąjunga yra asociacija narė, atstovaujanti Rusijai. Pagal Pasaulinį antidopingo kodeksą ir 2020 m. gruodžio mėn. Sporto arbitražo teismo sprendimą ši komanda dalyvaus 2021 metų FIFA pasaulio salės futbolo čempionate Lietuvoje kaip neutralūs savo sporto federacijos atletai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių