Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos devyniolikmečiai futbolininkai svečiuose sužaidė lygiosiomis su lenkais

2013-10-10 19:56
BNS inf.
S.Čirbos (LFF) nuotr.

Lietuvos devyniolikmečių futbolo rinktinė ketvirtadienį pirmąsias 2014 metų Europos vaikinų čempionato atrankos varžybų 2 grupės turnyro Lenkijoje rungtynes su šios šalies bendraamžiais baigė lygiosiomis 1:1 (1:0).

Jaunieji Lietuvos futbolininkai pirmavo po Simono Stankevičiaus (36 min.) įvarčio, o rezultatą išlygino Dariuszas Formella (63 min.).

Šeštadienį antrąsias turnyro rungtynes lietuviai žais su Rumunijos vienuolike, kuri ketvirtadienį susitikimą su Armėnijos ekipa taip pat baigė lygiosiomis 1:1 (1:1).

"Dvikovos pradžioje šeimininkai bandė mus spausti ir pelnyti greitą įvartį. Visgi praėjus 20 minučių mes sugebėjome apsiprasti su žaidimu ir perėmėme iniciatyvą į savo rankas. Puikias progas pasižymėti turėjo Deimantas Petravičius ir Rokas Krušnauskas", - LFF svetainė cituoja Lietuvos rinktinės vyriausiąjį trenerį Antaną Vingilį.

Antrajame kėlinyje lietuviai įsidrąsino ir kūrė vieną progą po kitos. Visgi po apmaudžios klaidos ir sumaišties baudos aikštelėje šeimininkams 63-ią minutę pavyko rezultatą išlyginti.

"Po pertraukos varžovai vėl mus ėmė spausti, bet mes užtikrintai gynėmės ir dėka puikaus Edvino Gertmono žaidimo išlaikėme persvarą. Tačiau vėliau galbūt pasijautė nuovargis, o lenkai atliko keletą keitimų, kurie jiems padėjo rezultatą išlyginti. Gaila to praleisto įvarčio, nes jo mes tikrai nenusipelnėme", - sakė A.Vingilys.

Rungtynių pabaigoje lietuviai galėjo nubausti lenkus ir po pirmos atrankos turnyro dienos tapti grupės lyderiais. Visgi 83-ią minutę puikios progos neišnaudojo italų Turino "Juventus" klubui atstovaujantis Vykintas Slivka, o per pridėtą laiką netiksliai smūgiavo R.Krušnauskas.

"Šiaip nejaučiame didelio nusivylimo, nes rungtyniavome prieš galingą ir stiprią lenkų rinktinę. Visgi manau, jog kai kurie mūsų žaidėjai, ypatingai tie, kurie vasarą žaidė U-19 Europos čempionate, savo meistriškumų lenkė varžovus", - pasakojo U-19 rinktinės treneris.

Treneris pažymėjo, kad žengtas dar tik pirmas žingsnis, nes laukia dvejos nelengvos rungtynės, o viskas turėtų spręstis paskutiniame susitikime. Kitose rungtynėse mūsiškiai susikaus su Rumunija, kuri pirmoje dvikovoje pelnė tašką mače su armėnais - 1:1.

"Teko stebėti tas rungtynes ir pasakysiu, jog su rumunais lengva nebus, nes jie visą antrą kėlinį žaisdami mažumoje sugebėjo aikštėje dominuoti prieš armėnus. Prieš kitas rungtynes mane labiausiai neramina tai, ar žaidėjai spės atsistatyti po daug jėgų pareikalavusių rungtynių. O galutinį šios atrankos turnyro rezultatą skaičiuosime po paskutinės dvikovos. Rungtynės su armėnais bus pačios svarbiausios ir tikiu, jog ši komanda pajėgi savo žaidimu iškovoti norimą vietą", - sakė A.Vingilys.

Iš viso 2014 metų Europos devyniolikmečių futbolo čempionato atrankos varžybose dalyvauja 52 komandos, suskirstytos į trylika grupių. Į kitą varžybų etapą - Elito turnyrą - pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas ir absoliučiai geriausia trečiojoje pozicijoje likusi vienuolikė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų