Lietuvos futbolo klubai rengia memorandumą dėl padėties šalies futbole

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę „Optibet A lygos“ ir „Optibet Pirmos lygos“ klubų atstovai susirinko į diskusiją dėl dabartinės padėties Lietuvos futbole, praneša Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Diskusijos metu buvo aptartas Lietuvos futbolo klubų atstovavimas Lietuvos futbolo federacijoje bei finansavimo iššūkiai, su kuriais susiduria Lietuvos futbolo klubai bei futbolo akademijos.

„Lietuvos futbolo klubai, kurie žaidžia A lygoje ir Pirmoje lygoje, supranta, kad politikų iniciatyvos kelia didelį ažiotažą, tačiau labai svarbu suprasti, kad tiek Lietuvos futbolo valdymas, tiek klubų atstovavimas Lietuvos futbolo federacijoje, yra išskirtinai Lietuvos futbolo bendruomenės klausimai.

Lietuvos futbolo federacijoje sudaryta speciali darbo grupė paprašė klubų pateikti savo siūlymus, kaip tobulinti esamus įstatus, kad klubų atstovavimas atitiktų pačių klubų poreikius bei įvardinti esmines problemas, su kuriomis susiduria klubai savo veikloje“, – teigė „Optibet A lygos“ prezidentas Janas Nevoina.

Diskusijos metu buvo nutarta, kad klubai pateiks memorandumą, kuriame išdėstys savo pozicijas tiek dėl klubų atstovavimo, tiek atkreips politikų dėmesį į klubų finansavimo iš valstybės ir savivaldybių biudžetų problemas, futbolo akademijų finansavimo poreikį bei sudėtingą situaciją su futbolo infrastruktūra.

„Politikų pasisakymų fone nublanksta esminės futbolo klubų veiklos problemos, susijusios su nesutvarkytais valstybės finansavimo klausimais, akademijų, kuriose ugdomi jaunieji futbolo talentai, stiprinimas bei valstybės investicijų į futbolo infrastruktūrą klausimai. Lygos priėmė sprendimą išreikšti savo vieningą poziciją šiais klausimais.

Esame įsitikinę, kad dabar reikalingos ne tuščios politinės batalijos, o bendras konstruktyvus darbas“, – sakė „Optibet Pirmos lygos“ direktorė Diana Jonaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
ponui Majauskui matyt norisi ikišti rankas i futbolo pinigine,plešia tautą,tai dabar konservams futbolo pinigu matyt reikia,atpigink Majauskai elektrą,tai tavo darbas,o futbolą palik klubams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių