Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos futbolo U-19 rinktinės elitiniame etape laukia nauji iššūkiai

2014-05-30 10:02
LFF inf.
 Antano Vingilio auklėtiniai nusileido vokiečiams
Antano Vingilio auklėtiniai nusileido vokiečiams / LFF nuotr.

Lietuvos jaunimo U-19 (1995 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) rinktinė keliauja į vakarų Ispaniją, kur gegužės 31 – birželio 5 dienomis kovos su Ispanijos, Vokietijos ir Danijos bendraamžiais dėl vienintelio kelialapio į 2014 m. Europos U-19 čempionatą Vengrijoje.

Pirmąsias savo rungtynes rinktinė žais Galisijos regiono Vigo mieste, „Balaídos“ stadione gegužės 31 d. su Vokietija. Birželio 2 d. lietuvaičiai taip pat Vige stos į kovą su turnyro šeimininkais ispanais, o mini turnyrą užbaigs birželio 5 dieną dvikova su danais, kuri vyks Pontevedros „Pasarón“ stadione.

Didžiulis lietuvių ryžtas kovoti visose rungtynėse

Rinktinė elitinio etapo kovoms ruošėsi Palangoje, kur turėjo geras treniruočių ir gyvenimo sąlygas. Pasiruošimo stovykloje prakaitą liejo 21 futbolininkas, tačiau į Ispaniją išskrido 18 žaidėjų, paskutinę minutę prie komandos prisijungė Turino „Juventus“ saugas Vykintas Slivka.

Deja, bet rinktinė neapsiėjo be netekčių – treneriai bus priversti verstis be trijų Anglijoje žaidžiančių futbolininkų. Komandai negalės padėti jos lyderis ir įvarčius antrankos etape mušęs Simonas Stankevičius, kuris šiuo metu yra pakviestas į nacionalinę rinktinę. Taip pat dėl traumų elitinio etapo kovas iš šalies bus priversti stebėti Deimantas Petravičius ir Tomas Dombrauskis.

Treniruočių stovykloje Palangoje prakaitą lieję jaunieji futbolininkai dalijosi mintimis apie artėjančias tris svarbias rungtynes, būsimus varžovus ir rinktinės galimybes.

„Kai sužinojau varžovus, man buvo malonu, jog žaisime su tokiomis komandomis. Galėsime patikrinti savo žaidimo lygį, pažiūrėti varžovų žaidimą ir jų taktiką. Tikrai nemanau, jog mes pasiduosime. Rungtyniausime iki pat pabaigos, tikrai nenuleisime rankų praleidę vieną, kitą įvartį. Kovosime ir stengsimės, važiuojame laimėti ir išeiti į kitą etapą”, – LFF.lt pasakojo Panevėžio “Ekrano” gynėjas Aivaras Meškinis.

Sužinojęs apie varžovus, Vokietijos „Chemnitzer“ klubą atstovaujantis Julius Aleksandravičius liko pozityvus. „Manau, kad vokiečiai bus stipriausi varžovai grupėje, nes dauguma žaidėjų žaidžia Bundelygoje ir turi gerą patirtį. Kokie mūsų pliusai? Esame viena komanda, turime tikslą, galime apsiginti, įmušti įvartį ir pelnyti bent tašką“.

Danijos „Aalborg“ žaidėjas Domantas Šimkus šmaikštavo, jog varžovai gali nusvilti neįvertinę Lietuvos rinktinės ryžto. „Dirbome kuo daugiau su taktika, nes prieš tokias komandas reikės daug judėti ir komunikuoti. Man buvo staigmena, kai sužinojau mūsų varžovus, jie aukščiausio rango komandos.

Labai noriu susitikti su danais, tai – principinė dvikova, nes žaisiu prieš keturis bendraklubius ir tikrai noriu įrodyt, jog esame pajėgūs juos nugalėti. Jie mane „patraukdavo per dantį“, sakydami „kaip čia jums taip pasisekė išeiti“, o aš atsakiau „pamatysite aikštėje, ką mes sugebame“ – teigė D. Šimkus.

Varžovai surinko stipriausias sudėtis

7 grupės favoritė bus Ispanija. Šeimininkai turės ne tik savo sirgalių palaikymą, tačiau ir didelę atsakomybę nepralaimėti. Komandos treneris José Ramón De La Fuente į rinktinę pakvietė žaidėjus iš aštuonių Ispanijos Primera División klubų ir Anglijos giganto Londono „Arsenal“.

Net penki pakviesti žaidėjai gina „Barcelona B“ komandos garbę. Du Ispanijos rinktinės nariai -  gynėjas Héctor Bellerín ir techniškasis Adama Traoré – žaidė Lietuvoje vykusiame U-19 čempionate.

Vokietijos rinktinė suburta iš pirmosios ir antrosios Bundenslygos komandų, iš svetur pakvietus tik „Arsenalo“ saugą Serge Gnabry. Pirmose rungtynėse lietuvių gynyba turės skirti ypatingą dėmesį rezultatyviausiam vokiečių žaidėjui Davie Selke, kuris žaidžia Bremeno „Werder“.

Danai taip pat remsis savo šalies pirmenybių žaidėjais, pakvietę vieną žaidėją iš Nyderlandų „Twente“. Rezultatyvias rinktinės žaidėjas – Emiliano Marcondes Camargo Hansen iš „FC Nordsjælland“. Daugiausia žaidybinės patirties runktinėje turi danų gynėjai, tad galima spėti, jog jų žaidimo braižas bus panašiausias į lietuvių.

Lietuvos U-19 rinktinės sudėtis Europos čempionato elitiniam atrankos turnyrui:

Vartininkai:
Edvinas Gertmonas (Tauragės „Tauras”)
Deividas Mikelionis (Kauno „Spyris”)

Gynėjai:
Aivaras Meškinis (Panevėžio „Ekranas”)
Benas Spietinis (Jonavos „Lietava“)
Julius Aleksandravičius (“Chemnitzer” FC, Vokietija)
Justas Raziūnas (FC „Šiauliai”)
Rolandas Baravykas (Klaipėdos “Atlantas”)
Aldas Korsakas (VMFD „Žalgiris“)
Sigitas Urbys (Panevėžio „Ekranas“)

Saugai:
Vykintas Slivka (Turino “Juventus”, Italija)
Domantas Šimkus („Aalborg” BK, Danija)
Vilius Armanavičius (Kauno “Stumbras”)
Skirmantas Rakauskas (Klaipėdos “Atlantas”)
Donatas Šėgžda (Radviliškio “Lokomotyvas”)
Gabrielius Judickas (FC „Novara“, Italija)
Daniel Romanovskij (VMFD „Žalgiris“)

Puolėjai:
Darius Kazubovičius (VMFD „Žalgiris“)
Rokas Krušnauskas (Klaipėdos “Atlantas”)

Rinktinės vyr. treneris – Antanas Vingilys
Treneris – Gintaras Krasauskas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų