Lietuvos futsalo rinktinė atrankos turnyrą baigė pergale prieš Šiaurės Airiją

  • Teksto dydis:

Lietuvos futsalo rinktinė pergalingai užbaigė preliminarų pasaulio čempionato atrankos etapą – lietuviai trečiose grupės rungtynėse Jonavoje 2:0 (2:0) susitvarkė su Šiaurės Airijos ekipa.

Lietuva, laimėjusi visas trejas rungtynes ir surinkusi 9 taškus, užėmė pirmą grupės vietą. Paskutiniame mače lietuviai ir vėl negalėjo verstis suspenduotu Luku Sendžiku bei traumą patyrusiu Jurijumi Jeremejevu.

Pirmojo įvarčio rungtynėse laukti reikėjo kiek daugiau nei tris minutes, kai tiksliu smūgiu iš arti pasižymėjo Albertas Voskunovičius. Netrukus galingu bandymu iš oro lietuvių pranašumą padidino Edgaras Baranauskas, kuriam tai buvo jau trečiasis įvartis šiame atrankos turnyre.

Ir likusio kėlinio metu lietuviai išlaikė teritorinę persvarą, turėjo šansų padidinti rezultatą, tačiau jai nepasinaudojo ir į pertrauką išėjo pirmaudami 2:0.

Antrasis kėlinys prasidėjo ramiai, be rimtesnių šansų į abi puses, tačiau su kamuoliu ir toliau ilgiau buvo Lietuvos rinktinė. Kėliniui įsibėgėjant šeimininkai pradėjo varžovus spausti vis rimčiau, tačiau kamuolys arba pataikydavo į vartų konstrukciją, arba sėkmingai sužaisdavo oponentų vartų sargas.

Visgi galutinės įtakos rungtynių rezultatui tai neturėjo, tad lietuviai iškovojo trečią pergalę ir turnyrą užbaigė pozityvia nata.

Pirmose dienos rungtynėse paaiškėjo antrąją vietą grupėje užėmusi ir taip pat į pagrindinį atrankos etapą patekusi ekipa. Ja kiek netikėtai tapo Izraelio rinktinė, kuri 2:1 palaužė tiesioginius oponentus turkus ir, surinkusi 4 taškus bei į priekį praleidusi tik Lietuvos rinktinę, užėmė antrą vietą. Turkai su trimis taškais užėmė trečią, Šiaurės airiai su vienu – ketvirtą vietą.

 

FIFA pasaulio futsal čempionato preliminarus atrankos etapas

Šiaurės Airija – Lietuva 0:2 (0:2); 

Jonavos arena, teisėjai – Arlindas Subashi, Doroteja Mušič, Filipe Goncalo Santosas Duarte.

Įvarčiai: 4 min. Albert Voskunovič, 4 min. Edgaras Baranauskas (Lietuva).

Įspėti: 18 min. Mantas Adomėnas, 24 min. Benas Spietinis, 31 min. Deividas Reimaris (Lietuva); 24 min. Christopheris Donnelly, 26 min. Adamas Barras, 31 min. Matthew McErlainas (Šiaurės Airija).

Lietuvos rinktinės sudėtis: Karolis Čirba, Tomas Bučma, Albertas Voskunovičius, Justinas Zagurskas, Deividas Reimaris, Ernestas Macenis, Lukas Sipavičius, Jonas Ulberkis, Benas Spietinis, Edgaras Baranauskas, Mantas Adomėnas, Artūras Juchno.

**********

Pagrindinio atrankos etapo burtai bus traukiami šių metų liepos 6 dieną, juose dalyvaus 36 komandos (24 nuo šio etapo startuosiančios ekipos bei 12 rinktinių, įveikusių preliminarų atrankos etapą).

Jos bus paskirstytos į 12 grupių po 3 komandas, jos tarpusavyje sužais po du kartus – namuose ir išvykoje. Į kitą atrankos etapą pateks visų grupių nugalėtojai bei keturios ekipos, užėmusios antrąsias vietas. Šis etapas turės būti sužaistas iki 2023-ųjų kovo 8 dienos.

Likusios aštuonios komandos, kurios savo grupėse užims antrąsias vietas, bus paskirstytos į keturias poras ir tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes (namie ir išvykoje). Dviejų rungtynių seriją laimėjusios komandos prisijungs prie jau anksčiau kelialapius toliau užsitikrinusių 16 komandų. Šių porų burtai bus ištraukti kitų metų kovo 10 dieną, mačai sužaisti turės būti balandžio mėnesio viduryje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių