Lietuvos žurnalistai surengė kovojančiai Ukrainai paremti skirtą turnyrą „Luckas 2022“

  • Teksto dydis:

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubas „Pressas“ Vilniaus Mykolo Romerio universiteto Didžiojoje sporto salėje surengė kovojančiai Ukrainai paremti skirtą salės futbolo turnyrą „Luckas 2022“.

Turnyro pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai. Būtent Lucke 2004 m. spalį jungtinės futbolą mylinčių žurnalistų pajėgos nukeliavo iki finalo tarptautiniame žiniasklaidos salės futbolo turnyre. Po pirmojo kovos krikšto Lucke sporto žurnalistų gretose užgimė iniciatyva įsteigti savo sporto klubą.

Ilgainiui Luckas tapo tikru tarptautinių „Presso“ išvykų simboliu. Su šiuo Ukrainos miestu siejama ir ryškiausia sporto žurnalistų pergalė – 2017 metais iškovotas čempionų titulas. Iš viso per savo istoriją net 13 kartų Lucke viešėję „Presso“ nariai ne tik rungėsi tarptautiniame žiniasklaidos salės futbolo turnyre, bet ir užmezgė šiltus ryšius su vietos žurnalistais.

Santykių nesuardė ir COVID-19 pandemija, dėl kurios „Pressas“ buvo priverstas atšaukti kelias išvykas į Lucką. Šių metų pradžioje atrodė, kad visos negandos jau tapo istorija ir po dviejų metų pertraukos Lietuvos sporto žurnalistai vėl turės galimybę aplankyti Liubarto pilį ir susitikti su draugais ukrainiečiais. Tačiau vasario 24 dieną prasidėjusi Rusijos karinė agresija dar kartą pakoregavo planus.

Siekdami ne tik žodžiais, bet ir darbais paremti kovojančią Ukrainą „Presso“ nariai nusprendė surengti simbolinį salės futbolo turnyrą, o jo metu surinktas finansines lėšas skirti Lucko žiniasklaidos darbuotojų reikmėms. Šį antradienį MRU Didžiojoje salėje susitiko skirtingų kartų „presininkai“: pirmųjų išvykų dalyviai Marijonas Mikutavičius, Martynas Starkus, Dainius Budrys, Virginijus Razmantas, Kęstas Rimkus ir Gintautas Dulskas susibūrė po „Legendų“ vėliava, 2017 m. auksinės ekipos atstovai – Tautvydas Vencevičius, Marius Bagdonas, Rimas Mauricas, Romanas Buršteinas ir Raimundas Celencevičius atkūrė „Čempionų“ komandą. Jiems draugiją palaikė daugiau nei tris išvykas į Lucką atlaikę „Presso“ nariai ir taip vadinami „Debiutantai“, kurie apie išvykas į Lucką buvo skaitę „Presso“ istorijos metraščiuose. Turnyro vyriausiojo teisėjo pareigas ėmėsi atlikti ne vieną išvyką į Lucką savo laiku atlaikęs Vytaras Radzevičius, sekretoriato darbą organizavo pirmosios išvykos legenda Martynas Juocevičius.

„Iš tiesų Luckas ir Ukraina „Presso“ istorijoje užima išskirtinę vietą. Būtent balandžio 16 dieną Lucke turėjo būti surengtas 2022 m. tarptautinis žiniasklaidos salės futbolo turnyras, bet prasidėjęs karas Ukrainoje nustūmė futbolą į antrą planą. „Presso“ nariai ne kartą išreiškė savo paramą kovojančiai Ukrainai, o galiausiai, pasitarę su Lucko žurnalistais nusprendėme, kad turime Vilniuje surengti labdaringą salės futbolo turnyrą simboliniu pavadinimu „Luckas 2022“, – paaiškino „Presso“ sporto klubo vadovas Tautvydas Vencevičius.

Po atkaklios kovos pirmą vietą užėmė ir 2017 metais Lucke iškovotą taurę į viršų iškėlė „Čempionai“, antroje vietoje finišavo „Debiutantai“, trečioje liko „Lucke 3+“ komanda, o garbingą ketvirtą vietą pelnė „Lucko Legendos“.

„Turnyre tiesiogiai dalyvavo beveik trys dešimtys „Presso“ narių ne tik iš Vilniaus, bet ir Kauno, Kretingos ir kitų miestų. Finansiškai prie paramos prisidėjo ir kiti „Presso“ nariai. Turnyro metu surinkome daugiau nei 1700 eurų, šie pinigai bus pervesti Lucko žurnalistams, tarp kurių yra ir pirmose karo linijose kovojančių savanorių, ir sužeistų bei nukentėjusių turnyro organizatorių kolegų. Dėkoju visiems „Presso“ nariams už aktyvų dalyvavimą ir finansinę paramą, smagu, kad įrodėme, jog galime ne tik kalbėti, bet ir realiai padėti. Atskirai norim padėkoti turnyrą stebėjusiai MRU rektorei Ingai Žalėnienei už suteiktą galimybę nemokamai pasinaudoti universiteto sporto sale bei inventoriumi. Neabejoju, kad kitais metais „Pressas“ sugrįš į Lucką ir galės betarpiškai pasveikinti ukrainiečius su didžiausia pergale šalies istorijoje“, – teigė T. Vencevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių