A lygos lyderiai tolsta nuo persekiotojų: „Sūduva“ iš vilniečių atėmė lyderių pozicijas

Vilniaus "Žalgirio" futbolininkai vakar namuose laikė vieną svarbiausių egzaminų istorijoje, mėgindami prasibrauti į UEFA Europos lygos grupių etapą, o gerokai anksčiau su tarptautiniu sezonu atsisveikinę Kauno žalgiriečiai nesugebėjo priartėti prie Lietuvos A lygos lyderių.

Ketvirtadienį sostinėje vykusi atsakomoji dvikova tarp vilniečių ir Slovėnijos "Mura" ekipos lėmė, kuri komandų žengė į Europos lygos grupių etapą. Kol "Žalgiris" kovėsi tarptautiniame fronte, jų pagrindinė varžovė "Sūduva" iš vilniečių atėmė lyderių pozicijas Lietuvos A lygoje.

Marijampolės klubas namuose 2:0 pranoko "Kauno Žalgirį". Pergalės atveju kauniečiai galėjo susigrąžinti pozicijas kovojant dėl šalies čempionų titulų, tačiau buvo greit nuleisti ant žemės. Iš pradžių "Sūduvos" naujoko iš Prancūzijos Jordano N'Kololo galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į skersinį, po to vartininkas Airidas Mickevičius išgelbėjo komandą būdamas akistatoje su Nacho Casesu.

34 min. "Sūduvai" pavyko išsiveržti į priekį: po J.N'Kololo perdavimo geroje padėtyje atsidūręs jo tėvynainis Romainas Habranas taikliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą ir pasižymėjo antrame mače iš eilės. Nors po pertraukos "Kauno Žalgiris" surengė keletą pavojingesnių išpuolių, 84 min. į baudos aikštelę įsiveržęs ir oponentą aplenkęs Giedrius Matulevičius pelnė antrąjį įvartį.

"Labai svarbi pergalė, nes įveikėme stiprų varžovą. Smagu, kad ir mūsų žaidimas gerėja, kuriame progas, kuriomis naudojamės", – pabrėžė nugalėtojų strategas Victoras Basadre.

"Žaidimas vyko iki pirmos klaidos: kas pirmas tomis klaidomis pasinaudojo, tas ir laimėjo", – pripažino "Kauno Žalgirio" vairininkas Rokas Garastas.

Antroji iš eilės pergalė ir 46 taškai "Sūduvai" leido vėl sugrįžti į lyderių pozicijas. Tiesa, dviem taškais atsiliekantis Vilniaus "Žalgiris" turi dvi rungtynes atsargoje. Kauniečiai su 39 taškais pergalės neiškovoja jau šeštame mače iš eilės ir lieka treti, bet jiems į nugarą alsuoja dviem mačais mažiau žaidęs "Panevėžys" ir dviem daugiau – Kauno rajono "Hegelmann Litauen" futbolininkai (po 38 taškus). Su pastaraisiais Kauno derbyje žalgiriečiai susitiks jau poryt.


Šiame straipsnyje: SūduvaŽalgirisA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Gėda Kauno Žalgiriui. Su tokia juodaodžių prikaišiota sudėtim šitas klubas neturi jokios prasmės ir ateities. Jei kovotu dėl vietos Europos taurių grupinėje fazėje - tada pateisinama. Bet dabar ? 100 žiūrovų nesugeba pritraukti į stadioną, fanų grupės aplamai neturi, jokia socialine reklama neužsiima. Tai kam toks klubas reikalingas ? Savivaldybės pinigų tratinimas - daugiau nieko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių