Nacionalinės futbolo rinktinės stratego žodis: garantuoju – bus tvarka

"Garantuoju, kad Lietuvos rinktinė turės kitą veidą, kad bus tvarka", – pareiškė naujasis nacionalinės futbolo vienuolikės strategas Valdas Ivanauskas.

Komanda atsinaujins

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto (VK) sprendimu, pagrindinė šalies futbolo komanda 2022 m. pasaulio čempionato atrankos varžybų ciklą tęs ir užbaigs su nauju trenerių štabu, kuriam vadovaus V.Ivanauskas.

55-erių kaunietis vairą perėmė iš 53-ejų panevėžiečio Valdo Urbono.

Vien šiemet V.Urbono treniruojama Lietuvos komanda pralaimėjo šešerias rungtynes iš eilės, tarp jų – pasaulio čempionato atrankos dvikovas šveicarams (0:1) ir italams (0:2), taip pat – 0:4 draugišką mačą Ispanijos jaunimo (iki 21 m.) ekipai, o Baltijos taurės turnyre – 0:1 estams ir 1:3 latviams.

"Pastarieji pralaimėjimai buvo skaudūs ne vien dėl rezultatų, bet ir nusiteikimo. Labai svarbu, kad žaidėjai tikrai norėtų žaisti rinktinėje, stengtųsi atiduoti visas jėgas, negalima atvykti į ją pailsėti. Aš to netoleruosiu", – tvirtino V.Ivanauskas.

Strategas pabrėžė, kad laukia komandos sudėties atnaujinimo procesas, jis – privalomas.

"Kai kurie žaidėjai turi suprasti: futbolas keičiasi, jie turi užleisti vietą jaunesniems", – sakė V.Ivanauskas.

Pasirinko asistentus

Pastaruoju metu V.Ivanauskas treniravo Lietuvos jaunimo (iki 19 m.) vaikinų rinktinę, kuriai nuo šiol vadovaus Tomas Ražanauskas, o jam asistuos Virginijus Liubšys ir Algirdas Surgautas.

Labai svarbu, kad žaidėjai tikrai norėtų žaisti rinktinėje, stengtųsi atiduoti visas jėgas, negalima atvykti į ją pailsėti.

T.Ražanauskas bus V.Ivanausko asistentas nacionalinėje ekipoje, specialistų štabe taip pat dirbs vartininkų treneris Audrius Ramonas ir fizinio rengimo treneris vokietis Thomas Klimmeckas. Dar vienas asistentas  tikriausiai bus iš Vokietijos, su juo vyksta derybos.

2012-aisiais V.Ivanauskas, T.Ražanauskas ir kiti žinomi Lietuvos futbolo autoritetai (tarp jų – Viačeslavas Sukristovas, Stasys Danisevičius, Edgaras Jankauskas, Nerijus Barasa, Rimas Turskis, Edvardas Malkevičius) buvo susibūrę į opoziciją tuomečiui LFF prezidentui Juliui Kvedarui, patekusiam į teisėsaugos akiratį, reikalavo jo atsistatydinimo.

V.Ivanauskas jau dirbo su Lietuvos rinktine – 2003–2005 m. buvo vyriausiojo trenerio Algimanto Liubinsko asistentu.

Bendravo su D. Maradona

2018-aisiais buvo susikirtę V.Ivanausko ir legendinio Argentinos futbolininko Diego Maradonos keliai.

Lietuvis dirbo Bresto "Dinamo" klubo generaliniu vadybininku, o D.Maradona, nors ir trumpai, – valdybos pirmininku.

Biografinėje knygoje "Valdas Ivanauskas. Žaidimas gyvenimu" (autorius – Andrius Guginis) yra tokios V.Ivanausko eilutės: "Talentingu žaidėju ne gimstama, o tampama daug dirbant, susitaikant su pralaimėjimais, iš kurių galima pasimokyti, aukojant laisvalaikį, žingsnis po žingsnio artėjant prie svajonės. Svarbiausia – tikėti tuo, ką darai, ir vieną dieną sėkmė ateis pati."



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar portretas
vienas strategas islindo is krumu

Užpelkis

Užpelkis portretas
Ar bus daromi konkretūs žingsniai valstybės mąstu įkūriant profesionalių futbolininkų rengimo sistemą ? Ar ir toliau bus pezama, kad "tikimės, jog Lietuvos futbolas atsigau". Nuo ko jis gali atsigauti ? Po labai prasto Austrijos rinktinės pasirodymo 2008 m. Europos čempionate Austrijos vyriausybė priėmė "Nacionalinę futbolo vystymo programą". Nes jai rūpi valstybės prestižas. Matėm kokiame lygyje austrai žaidė šiame čempionate. Kosmosas ! O mūsiškei vyriausybei kas rūpi ? Kaip valdžią Baltarusijoje kažkieno nurodymu nuversti ir Lukašenką į Rusijos glėbį įstumti. Ot "ubliudkai". Tundra visiška. Visiškas atsilikimas. Analogiška futbolo padėtis buvo ir Smetonos laikais. Tada irgi buvome Europos atsilikėliai.

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuolis! Sekmes!!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių