Pereiti į pagrindinį turinį

Namų sienos nepadėjo: Lietuvos salės futbolo rinktinė nusileido prancūzams

2017-01-29 16:34

Sekmadienį Vilniuje baigėsi Europos salės futbolo (UEFA Futsal Euro) atrankos turnyras – rungtynėse dėl pirmos vietos F grupėje susirėmė Lietuvos ir Prancūzijos ekipos. Sausakimšos „Siemens“ arenos palaikomi lietuviai pralaimėjo svečiams rezultatu 1-3.

S.Čirbos/ LFF nuotr.

Sekmadienio dvikovą Kęstučio Rudžionio vedami lietuviai pradėjo tokiu pat penketu kaip ir pergalingas penktadienio rungtynes prieš Andoros ekipą (5-1).

Prancūzijos futbolininkai su andoriečiais susitiko šeštadienį ir juos sutriuškino rezultatu 5-0.

Nedrąsiai rungtynes pradėję lietuviai sėkmingai gynėsi nuo Prancūzijos futbolininkų atakų, tačiau 6 minutę šie galiausiai pasiekė tikslą. Po klaidos aikštės viduryje ir gražios prancūzų kombinacijos Landry N‘Gala pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Nors Prancūzijos futbolininkai tempo nemažino, tačiau audringai žiūrovų palaikomi lietuviai visgi rado spragą varžovų gynyboje. Po gražios kombinacijos prie pat prancūzų vartų 10 rungtynių minutę rezultatą išlygino Arūnas Šteinas – 1-1.

Per likusias 10 pirmojo kėlinio minučių komandos apsikeitė pavojingomis atakomis, tačiau rezultatas nepakito – vienintelį smūgį į vartų plotą atlikę lietuviai į rūbinę patraukė esant lygiam rezultatui. Galingai rungtyniavę prancūzai per pirmąjį kėlinį į Mindaugo Labucko ginamų vartų plotą smūgiavo net 10 kartų.

Antrąją rungtynių pusę Lietuvos komanda pradėjo itin nesėkmingai. Jau antrąją kėlinio minutę po lietuvio gynėjo prarasto kamuolio vartininką pergudravo vienas prieš jį likęs Abdessamadas Mohammedas – 2-1.

Abi komandos keitėsi pavojingomis atakomis, o lietuvius prancūzams teko stabdyti ir pažeidžiant taisykles – 26 minutę geltona kortele buvo nubaustas pirmojo įvarčio autorius L. N‘Gala, o 30-ąją – pavojingą lietuvių ataką sustabdė ir buvo įspėtas Samba Kebe.

37 minutę buvo įspėtas ir labai pavojingą prancūzų ataką nutraukęs Pavelas Smolkovas.

Daug rizikavę ir prancūzus greitomis kontratakomis bandę užklupti lietuviai, likus porai minučių, pakeitė vartininką aikštės žaidėju ir suorganizavo varžovų vartų šturmą. Jis beveik pasiteisino, nes paskutinę rungtynių minutę lietuviai turėjo net dvi puikias progas išlyginti rezultatą.

Šeimininkų spaudimą atlaikę prancūzai pasinaudojo tuo, kad lietuviai paliko savo vartus nesaugomus, ir užtikrino savo persvarą. Paskutinėmis sekundėmis Sidas Belhajis iš savo aikštės pusės pasiuntė kamuolį į lietuvių vartus – 3-1. Tiesa, prieš tai mūsiškiai apeliavo į teisėjų brigadą dėl to, nes neva prancūzų žaidėjo žaidimo ranka.

Su Prancūzijos ekipa lietuviai kovojo dėl patekimo į 2016 metų Pasaulio salės futbolo čempionatą. Tuomet 2015 metų spalio 25 dieną Kauno sporto halėje lietuviai nusileido svečiams rezultatu 0-6.

Pralaimėjimas albanams (2-5) ir pergalė prieš Maltos futbolininkus (2-1) leido lietuviams užimti trečią vietą atrankos C grupėje.

Su prancūzais lietuviai taip pat žaidė ir dėl 2011 metais dėl patekimo į 2012 metų Pasaulio ir Europos čempionatus – tuomet abi pergales šventė Prancūzijos ekipa – atitinkamai 3-2 ir 3-1.

Artimiausia lietuvių laukianti atranka – į 2020 metais vyksiantį Pasaulio futbolo čempionatą. Jį pretenduoja rengti ir Lietuva. Jei tokia teisė būtų suteikta, tai reikštų automatinį rinktinės patekimą į turnyrą.

Norą rengti šį turnyrą be Lietuvos išreiškė Kosta Rika, Kroatija, Iranas, Japonija, Kazachstanas, Naujoji Zelandija ir Jungtiniai Arabų Emyratai.

Čempionato organizatorių planuojama paskelbti gegužę.

Puikus atrankos startas

Lietuvos salės futbolo rinktinė Europos čempionato atrankos turnyrą penktadienį pradėjo įspūdinga pergale prieš Andoros rinktinę rezultatu 5-1.

Lietuviai priešininkų vartininko budrumą išmėgino jau 5 minutę, kai Jurijus Jeremejevas atsidūrė daug žadančioje pozicijoje kairiajame krašte, bet jis nesugebėjo pasiekti kamuolio.

Energingas lietuvių spaudimas pasiteisino vos už 4 minučių, kai tas pats J. Jeremevas smūgiavo į viršutinį kampą, tačiau vartininkas atrėmė pavojingą smūgį. Tiesa, netrukus standartinėje situacijoje Justas Gulbinas atsidūrė vietoje ir laiku.

Lietuviai nemažino apsukų ir jau 18 minutę Ramūnas Radavičius padvigubino rezultatą. Pirmasis kėlinys ir baigėsi akivaizdžia lietuvių persvara 2-0.

Per pertrauką Andoros futbolininkai padarė išvadas ir jau pirmąją antrojo kėlinio minutę nubaudė lietuvius – Davidas Ferrizas netrukdomas tiksliai smūgiavo į vartus prie kairiojo virpsto.

Toks rezultatas išsilaikė vos 5 minutes – 26-ąją į Andoros vartus buvo skirtas baudos smūgis. Arsenijus Buinickis iš maždaug 8 metrų nuo vartų atidavė perdavimą Justinui Zagurskui, kuriam beliko pasiųsti kamuolį į vartų tinklą.

Gelbėdamiesi andoriečiai vartininką pakeitė aikštės žaidėju, dėl ko greitai pasigailėjo – iš savo aikštės pusės Lukas Sendžikas pasiuntė kamuolį į varžovų vartus – 4-1.

Pavyzdingai gynęsi lietuviai pačioje rungtynių pabaigoje pasinaudojo dar viena proga – A. Buinickis galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Galutinis rezultatas – 5-1.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų