Naują gyvenimo puslapį V. Andriuškevičius atvertė JAV – dirba treneriu

"Kol yra daug noro kurti kažką savo ir išbandyti jėgas svetur, pagalvojau, kad tam nebus geresnio laiko nei dabar", – sakė profesionalaus žaidėjo karjerą baigęs buvęs Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas Vytautas Andriuškevičius.

Pirma stotelė – "Kaunas"

Iš Alytaus kilęs futbolininkas rungtyniavo Lietuvos, Lenkijos, Švedijos, Nyderlandų, JAV ir Kazachstano klubuose.

Profesionalo karjerą V.Andriuškevičius pradėjo 2007-aisiais tuometėje futbolo-beisbolo klubo (FBK) "Kaunas" komandoje, tapo Lietuvos ir Baltijos lygos čempionu.

2010-aisiais Vytautas išvyko į Lenkiją, Gdansko "Lechia" ekipą, 2013-aisiais persikėlė į Švedijos klubą "Djurgardens", vėliau patraukė į Nyderlandus, o 2016-aisiais – į JAV, kur iš pradžių rungtyniavo Portlando "Timbers" komandoje, o 2018 m. – Vašingtono "D.C. United".

Grįžęs į tėvynę V.Andriuškevičius pasirašė sutartį su Marijampolės "Sūduva", tačiau, sužaidęs tik penkerias rungtynes, išvyko į Kazachstaną, Kostanajaus "Tobol" klubą. Paskutinė stotelė – šios šalies Petropavlo "Kyzilžar" vienuolikė.

Profesionalo karjerą V.Andriuškevičius pradėjo 2007-aisiais tuometėje FBK "Kaunas" komandoje, tapo Lietuvos ir Baltijos lygos čempionu.

Įvartis portugalams

"Transfermarkt" duomenimis, 2018-aisiais žaidėjų rinkoje V.Andriuškevičius buvo vertinamas 700 tūkst. eurų, 2017-aisiais ir 2019-aisiais – 600 tūkst. eurų.

"Kazachstane vis dažniau užplūsdavo mintys, kad gal jau vertėtų baigti karjerą. Sveikata neleisdavo atiduoti futbolui maksimumo, būdavo nedidelių traumelių, o dar prasidėjo ir pandemija", – kalbėjo futbolininkas.

Lietuvos rinktinėje V.Andriuškevičius debiutavo 2011-ųjų lapkritį per draugiškas rungtynes su Rusijos rezervine komanda.

Nacionalinėje ekipoje gynėjas sužaidė iš viso 31 mačą ir pelnė vieną įvartį – 2019-ųjų rudenį Vilniuje nuginklavo Europos čempionų portugalų vartininką Rui Patricio.

Sugrįžo į Portlandą

Naują gyvenimo puslapį V.Andriuškevičius atvertė JAV – dirba treneriu Portlande, "Oregon Premier" futbolo klubo akademijoje. Lietuviui patikėta 2007 m. gimusių berniukų grupė.

"Labai norėjau grįžti į Portlandą. Draugas vis pasiteiraudavo, ar nesutikčiau atvykti ir pradėti treniruoti. Štai ir žengiu nauju keliu", – sakė V.Andriuškevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių