Naujokai viliasi, kad futbolo karjera Lietuvoje bus sėkminga

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo A lygos sirgalių naują sezoną laukia intriguojančios pažintys su legionieriais, pirmą kartą atvykusiais į mūsų šalį. Kai kurių būsimų debiutantų šaknys – egzotiškuose kraštuose.

Tikisi gerų rezultatų

„Kauno Žalgirio“ gretas papildė Nyderlanduose gimęs ir Barbadoso nacionalinei rinktinei atstovaujantis Ryanas Trotmanas.

22-ejų metų futbolininko tėvas Emmersonas – Barbadoso pilietis, žinomas šios šalies kriketo žaidėjas ir treneris, mama – olandė.

Naujasis žalgirietis – „Twente“ klubo sistemos auklėtinis, rungtyniavo Nyderlandų įvairaus amžiaus jaunimo komandose, o 2018-aisiais debiutavo ir stipriausioje šalies futbolo lygoje.

Pastaruosius dvejus metus žaidėjas vilkėjo Hertogenbošo „Den Bosch“ klubo marškinėlius ir rungtyniavo antroje pagal pajėgumą Nyderlandų lygoje.

„Nežinojau, ko tikėtis, tačiau jau įsitikinau, kad „Kauno Žalgiris“ yra profesionalus ir gerai organizuotas klubas. Man tai bus nauja patirtis, bet esu pasiruošęs – patinka miestas ir jo žmonės, tad nekantrauju dar daugiau susipažinti su Lietuvos kultūra. Manau, kad su šia komanda šiemet galime pasiekti gerų rezultatų“, – sakė R.Trotmanas.

Kiurasao? Kur tai yra?

Kitas „Kauno Žalgirio“ naujokas – iš Nyderlandų Karalystei priklausančios Kiurasao salos kilęs Shermaras Martina.

„Kauno Žalgirio“ naujoko R.Trotmano tėvas Emmersonas – žinomas Barbadoso kriketo žaidėjas ir treneris.

25-erių gynėjas nuo 2018-ųjų atstovauja Kiurasao futbolo rinktinei, kuri dalyvavo 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų jūros baseino zonos varžybose (nepateko į trečią etapą).

„Shermaras – labai universalus žaidėjas, galintis puikiai rungtyniauti skirtingose pozicijose“, – tvirtino Kauno žalgiriečių strategas Rokas Garastas.

Sh.Martina  iki šiol visą karjerą praleido antroje pagal pajėgumą Nyderlandų futbolo lygoje, net septynerius metus vilkėjo Mastrichto MVV klubo marškinėlius.

Tiek Mastrichto klube, tiek nacionalinėje rinktinėje kurį laiką kartu su Shermaru žaidė ir jo brolis dvynys Shermaine'as.

Trys broliai – futbolininkai

Kauno rajono „Hegelmann“ klubui atstovaus emigrantų iš Malio šeimoje Prancūzijoje gimęs Salifas Cisse.

29-erių futbolininkas per savo karjerą yra žaidęs Prancūzijos ir Bulgarijos komandose, praeitą sezoną – Plovdivo „Botev“ vienuolikėje.

„Atvykau čia, nes tikiu šiuo projektu ir klubo vizija. Mano agentas apie šią komandą atsiliepė labai teigiamai, tikiuosi, kad čia bus geriausia vieta man tęsti savo karjerą“, – kalbėjo naujasis „Hegelmann“ puolėjas.

S.Cisse broliai Kalifa ir Ibrahima – taip pat profesionalūs futbolininkai: karjerą jau baigęs 38-erių Kalifa yra žaidęs Portugalijoje, Anglijoje, Tailande, Australijoje, o 20-metis Ibrahima – „Gent“ (Belgija) ekipos gynėjas.

„Hegelmann” komanda, per pirmas kontrolines rungtynes 4:1 nugalėjusi Baltijos futbolo akademijos (BFA) atstovus, žais dar šešis mačus, tarp jų – vasario 9-ąją su A lygos čempionu Vilniaus „Žalgiriu“ ir 19 d. – su šalies vicečempione Marijampolės „Sūduva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių