Dešimtuoju bandymu „Kauno Žalgirį“ palaužę panevėžiečiai vejasi A lygos lyderius

„Buvome verti daugiau. Pagarba komandai, pademonstravusiai charakterį. Visą antrą kėlinį rodėme, kokie stiprūs galime būti, nors nepavyko pasiimti to, ko atvažiavome“, - atsiduso Rokas Garastas. Jo auklėtiniai "Kauno Žalgirio" futbolininkai Panevėžyje 1:2 pralaimėjo A lygos rungtynes vietos ekipai ir jai užleido 2-ąją turnyro lentelės poziciją.

Iki šio vakaro mačo FK „Panevėžys“ Lietuvos čempionate dar nė sykio nebuvo nugalėjęs „Kauno Žalgirio“. Panevėžiečiai su kauniečiais buvo susitikę devynis kartus. „Kauno Žalgiris“ laimėjo šešis sykius, o trejos rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Susitikimą Panevėžyje aktyviau pradėjo šeimininkai. Kaip ir paskutinėse trejose rungtynėse, žalgiriečiai pirmieji praleido įvartį. Kontrataką surengę aikštės šeimininkai 13-ąją minutę išsiveržė į priekį. Po puikaus Pijaus Širvio perdavimo atakos smaigalyje atsidūręs Jeffrey Sarpongas suklaidino svečių gynėjus ir iš baudos aikštelės ribų pasiuntė kamuolį į kauniečių vartus.

"Įvartis krito netvarkingai grįžtant į gynybą, be to, užtruko kol prisiderinome prie sudėtingų oro sąlygų", - aiškino R. Garastas.

Vėliau varžovai turėjo dar keletą progų, tačiau pavojingesnius išpuolius rengė kauniečiai. Tiesa, puikiai žaidė „Panevėžio“ vartų sargas, kuriam pavyko atremti pavojingus Deivido Šešplaukio ir Grato Sirgėdo smūgius.

Po pertraukos žaliai baltų atakos dar labiau suintensyvėjo, tačiau pasižymėti vis nepavyko. Itin pavojingai net kelis kartus smūgiavo G.Sirgėdas, progų turėjo Philipas Otele ir Michaelas Thuique.

Vieną kartą kamuolys vis tik atsidūrė varžovų vartų tinkle, tačiau rungtynių arbitrai įvarčio neįskaitė.

Pačioje rungtynių pabaigoje varžovai surengė dar vieną kontrataką ir padvigubino savo pranašumą. Ignas Kružikas pabėgo nuo aikštės vidurio ir iššokęs vienas prieš varžovų vartininką jį nuginklavo - 2:0. Atrodė, kad intriga galutinai išblėso.

Tačiau arbitras kompensavo net 5 min. ir jau per pridėtą laiką rezultatą sušvelninti pavyko varžovų baudos aikštelėje atsidūrusiam Rudinilsonui — 1:2. Paskutinėmis mačo akimirkomis to paties gynėjo galingas šūvis sudrebino panevėžiečių vartų virpstą, o kitą smūgį sugėrė šeimininkų gynėjai.

Pergalė Joao Martinso auklėtinius pakėlė į antrąją vietą (10 rungtynių - 23 taškai). Tuo tarpu kauniečiai su 22 taškais po 11 mačų lieka treti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Pasigailėjomo vertas Kauno Žalgirio žaidimas. Čoko sužaidė gynyboje kaip mergaitė ir gavo pirmą golą. Po to Panevėžio žaidėjas pusę aikštės bėgo vienas prieš vartininką ir prakyšo kamuolį tarp kojų. Sudegčiau iš gėdos. Ką veikia komandoje tie du brazilai ? Vienas vaikšto išsiskėtęs, o kitas net kamuolio nesugeba susistabdyti. Vyt juos lauk. Trečios rungtynės su stipresne komanda ir trečias pralaimėjimas. Žemas lygis. Tokie lopai neverti "Žalgirio" vardo.

mafijos valdomas futbolas

mafijos valdomas futbolas portretas
žmonės,neikite į futbolą,neremkite banditų ir Lietuvos negrofikacijos.banditai privežė į europą kruvas negrų,kad net reikia kaišioti į trečiarūšes komandas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių