Paskutinė repeticija privers pasitempti

Iki A lygos čempionato starto lieka vos kelios dienos, tad jos būsimieji dalyviai baigia dėlioti paskutinius akcentus. „Kauno Žalgiris“ savo repeticijų ciklą užbaigė akistata su vienu stipriausių priešininkų per visą žiemą.

Solidžiai sustiprėję žalgiriečiai paskutinį egzaminą surengė Rygoje. Latvijos sostinėje Mindaugo Čepo auklėtiniai metė iššūkį Valdo Dambrausko treniruojamai Rygos RFS ekipai. Sėkmingai visą žiemą rungtyniavę kauniečiai į Latviją atsivežė ir išbandytų, ir naujų ginklų. Lietuvos klubui aikštėje padėjo brazilas Renato. Šis 22-ejų metų legionierius į Kauną atvyko prieš keletą savaičių, tačiau trenerius galutinai įtikino tik po peržiūros. Su žinomu Portugalijos klubu „Uniao da Madeira“ sutartį turėjęs brazilas į Lietuvą atskrido iš gimtosios Brazilijos, kur pastarąjį pusmetį rungtyniavo Rio de Žaneiro „7 de Abril“ komandoje.

Rygos „Skonto“ manieže vykusiame mače šeimininkai iškart parodė savo gebėjimus ir sužaidus vos 10 min. turėjo pirmąją progą įmušti. Kauniečius išgelbėjo vartininkas Deividas Mikelionis. Žalgiriečiai atsakė kito brazilo, puolėjo Joao Figueiredo kirčiu galva. Vis dėlto netrukus, 15-ąją min., Latvijos čempionato prizininkams pavyko išsiveržti į priekį – pasižymėjo baudos aikštelėje be priežiūros paliktas Cedricas Kouadio. Nuskambėjus įspėjimui svečiai sukruto: 25 minutę pavojingai smūgiavo Lietuvos rinktinės gynėjas Egidijus Vaitkūnas. Dar po trijų min. komandos pastangas vainikavo kito nacionalinės komandos buvusio nario Tomo Mikuckio įvartis. Jam asistavo dar vienas žalgiriečių naujokas iš Brazilijos Rudinilsonas, laimėjęs oro dvikovą.  Iki pertraukos mūsiškiai galėjo ir išsiveržti į priekį, bet Rokas Krušnauskas neįveikė latvių vartininko.

Pirmąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo tokia sudėtimi: D.Mikelionis, E.Vaitkūnas, M.Dapkus, T.Mikuckis, Rudinilsonas, L.Pilibaitis, D.Galkevičius, J.Bušmanas, D.Romanovskis, R.Krušnauskas, J.Figueiredo. Vėliau Mindaugas Čepas į mūšį metė M.Matuzą, Renato, A.Klimavičių, E.Kloniūną, D.Šešplaukį, P.Širvį.

Antrajame kėlinyje darbo užteko į svečių gynybai, ir vartininkui M.Matuzui. Jis iš pradžių atrėmė du pavojingus varžovų smūgius, bet 67 min. buvo bejėgis, kai RFS atstovas Vitalijus Jagodinskis įmušė pergalingą įvartį. Iki finalinio švilpuko atstatyti pusiausvyrą dar galėjo T.Mikuckis ir J.Figueiredo, bet jų smūgiai tikslo nepasiekė.

Per likusį laiką rezultato išlyginti nepavyko ir teko pripažinti varžovų pranašumą. Tai buvo antrasis pralaimėjimas pasirengimo cikle.

A lygos čempionatą ateinantį šeštadienį Klaipėdoje su vietos „Atlantu“ pradėsiantiems žalgiriečiams tai buvo tik antras pralaimėjimas per visą pasirengimo ciklą.


Šiame straipsnyje: Kauno ŽalgirisfutbolasA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių