Paskutiniai į viruso traukinį: Tadžikistanas stabdo, Baltarusija - ne

Kol Lietuvoje pamažu atleidžiami suvaržymai sportui, o futbolo sirgaliai vis garsiau svarsto apie galimą A lygos sezono atnaujinimą, kai kurios lygos dar tik pradeda imtis priemonių, kad pažabotų koronaviruso plytimą. Savaitgalį apie stabdomas šalies pirmenybes pranešė Tadžikistano futbolo federacija.

Vidurinės Azijos valstybė iki šiol leido vykdyti varžybas. Nepaisant šeštadienį paskelbto visų nacionalinių turnyrų stabdymo, dar šį sekmadienį vyko trejos aukščiausiosios lygos pirmenybių rungtynės. Tiesa, mačai buvo žaidžiami be žiūrovų. Juose vienas pirmenybių lyderių „Khatlon“ išvykoje 3:2 įveikė „Lokomotiv Pamir“ ekipą ir su 10 taškų po 4 turų pavijo Dušanbės „Istiqlol“ futbolininkus. Trečiojoje pozicijoje su 8 taškais rikiuojasi „Faizkand“ komanda. Iš viso čempionate dalyvauja 10 klubų.

Pasak Tadžikistano futbolo federacija, varžybos stabdomos tik dviems savaitėms. Gegužės 10-ąją komandos turėtų grįžti į aikštę, tačiau šie planai jau dabar kelia rimtų abejonių.

Dar atsainiau elgiasi Baltarusijos futbolo federacija. Nepaisant šalyje jau gausiai fiksuojamų susirgimų bei futbolininkų bei sirgalių reiškiamų pageidavimų, Baltarusijos čempionatas vyksta toliau. Savaitgalį buvo sužaisti visi aštuoni 6-ojo turo susitikimai. Sekmadienį čempionato lyderis „Slutsk“ klubas namuose 3:2 įveikė autsaiderę „Belšina“. Šį mačą stadione stebėjo beveik 500 sirgalių. „Slutsk“ ekipos sąskaitoje - 13 taškų. Ją persekioja Žodino „Torpedo“ (11 taškų), „Vitebsk“ (10 taškų po 5 mačų), Borisovo BATE – 10 ir Minsko „Isloch“ (9 taškai po 5 mačų).

Sekmadienį iš daugiau nei 200 pasaulio futbolo žemėlapyje esančių valstybių nacionaliniai čempionatai vyko tik Nikaragvoje, Taivane bei Turkmėnijoje. Šioje diktatoriškoje šalyje ne tik nesisaugoma nuo galimos pandemijos, bet ir apskritai uždrausta vartoti viruso pavadinimą.


Šiame straipsnyje: futbolasvirusasstabdo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nėra Baltarusijoje Slutsko, yra Sluckas. Nėra Isloch, yra Isloč. Bet argi debilavotam žurnalistui tai suprasti ? Kalbų tai jis nemoka ..

Pacans

Pacans portretas
"Šį mačą stadione stebėjo beveik 500 sirgalių". Puikus žodis SIRGALIAI šiuo atveju :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių