Pereiti į pagrindinį turinį

Paskutinįjį bilietą į Europos futbolo čempionatą iškovojo Švedijos ir Ukrainos rinktinės

2015-11-18 08:06
BNS inf.

Paskutinėmis 2016 metų Europos futbolo čempionato finalinio etapo Prancūzijoje dalyvėmis antradienį tapo Švedijos ir Ukrainos rinktinės.

Švedijos futbolininkai svečiuose atsakomąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes su Danijos vienuolike baigė lygiosiomis 2:2 (1:0), o bendrą pergalę jiems lėmė namuose 2:1 (1:0) laimėtas pirmasis susitikimas.

Dvikovos Kopenhagoje didvyriu tapo abu įvarčius į šeimininkų vartus įmušęs Zlatanas Ibrahimovičius (19 ir 76 min.), o Danijos komandoje įvarčiais pasižymėjo Yussufas Poulsenas (81 min.) ir Jannikas Vestergaardas (90+1 min.).

Švedijos rinktinė finaliniame Europos pirmenybių etape žais penktą kartą iš eilės ir šeštą sykį turnyrų istorijoje. Aukščiausias švedų pasiekimas - ketvirtoji vieta 1992 metais Švedijoje.

Ukrainos futbolininkai išvykoje atsakomąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes su Slovėnijos komanda baigė lygiosiomis 1:1 (0:1), o prieš tris dienas savo aikštėje šventė pergalę 2:0 (1:0).

Slovėnai pirmavo po tikslaus Bostjano Cesaro (11 min.) tikslaus smūgio ir, nepaisant to, kad dvikovos pabaigą žaidė jau be pašalinto iš aikštės Miso Brečko (90+3 min.), surengė varžovų vartų šturmą, tačiau po šeimininkų gynėjų klaidos išlyginamąjį įvartį įmušė Andrijus Jarmolenka (90+7 min.).

Ukrainos rinktinė finaliniame etape dalyvaus antrą kartą iš eilės. Pirmasis jos bandymas įveikti grupės varžybų barjerą prieš ketverius metus gimtinėje buvo nesėkmingas.

Ateinančių metų UEFA Euro 2016 (birželio 10 - liepos 10 d.) finaliniame etape pirmą kartą varžysis 24 rinktinės. Kelialapius anksčiau jau iškovojo ir prie šeimininkės Prancūzijos futbolo rinktinės prisijungė Airijos, Albanijos, Anglijos, Austrijos, Belgijos, Čekijos, Islandijos, Ispanijos, Italijos, Kroatijos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos, Rusijos, Slovakijos, Šiaurės Airijos, Šveicarijos, Turkijos, Velso, Vengrijos ir Vokietijos vienuolikės.

Europos futbolo pirmenybių finalinio etapo grupių sudėtys paaiškės gruodžio 12 dieną Paryžiuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų