Patenkino ne visų klubų prašymus

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmojoje lygoje šį sezoną bus mažiau komandų nei pernai, tačiau lygos pajėgumas dėl to nukentėti neturėtų. LFF Apeliacinis licencijavimo komitetas šiandien priėmė sprendimus dėl pirmosios lygos licencijos siekusių klubų pateiktų apeliacijų ir patenkino tik vieną jų. Rytoj bus paskelbtas galutinis verdiktas dėl A lygos dalyvių.

Įvertinęs klubų patikslintą medžiagą ir pateiktas apeliacijas LFF Apeliacinis licencijavimo komitetas priėmė atitinkamus sprendimus. VšĮ „Sporto perspektyvos“ (FK „Nevėžis“) apeliacija patenkinta ir klubui išduota 2020 m. sezono LFF I lygos licencija.

Tuo tarpu VšĮ „Vilniaus Vyčio“ apeliacija svarstyta, tačiau nepatenkinta dėl neįgyvendintų privalomų finansinių, infrastruktūros ir personalo kriterijų, taip pat dėl išskirtinai šiurkščių dokumentacijos teikimo terminų pažeidimų.

Kiti I lygos licencijų anksčiau siekę ir negavę klubai (Panevėžio „Aukštaitija“, Palangos „Palanga“, Klaipėdos „Atlantas“, Kupiškio „Kupiškis“) apeliacijų neteikė ir turi galimybę siekti žemesnės LFF II lygos licencijų arba būti priimti į aukštesnes lygas be licencijos tik išimties tvarka LFF VK sprendimu sulaukę atitinkamų sankcijų už licencijavimo reikalavimų pažeidimus. Tiesa, „Atlantas“ lyg ir bandys peršokti į aukštesnį lygį - klaipėdiečiai pateikė prašymą išimties tvarka leisti jiems startuoti A lygos čempionate. Šį klausimą trečiadienį turėtų svarstyti LFF Vykdomasis komitetas, galutinai nuspręsiantis kiek komandų startuos elitinio diviziono turnyre.

Tuo tarpu galutiniame 2020 metų sezono LFF I lygos licencijų gavėjų sąraše bus 14 klubų, iš kurių daugiausia atstovaus Vilniui – BFA, „Žalgiris B“ ir „Riteriai B“ bei Kaunui - „Hegelmann Litauen“ ir „Kauno Žalgiris B“. Be to, licencijas gavo ir pirmosios lygos čempionas Telšių „Džiugas“, Alytaus „Dainava“, Šiaulių FA „Šiauliai“, Mažeikių „Atmosfera“, Kretingos „Minija“, „Jonava“,„Panevėžys“ B, Marijampolės „Sūduva“ B, Kėdainių „Nevėžis“.


Šiame straipsnyje: apeliacijosLFFfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Futbolas merdėja. Jei ne UEFA 8 mln. eur kasmet - jis aplamai kaip toks išnyktų Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių