Penkiems Belgrado futbolo klubo „Crvena zvezda“ žaidėjams nustatytas koronavirusas

  • Teksto dydis:

Penkiems Belgrado futbolo klubo „Crvena zvezda“ žaidėjams po rungtynių, kurias stebėjo 16 tūkst. žiūrovų, testais nustatytas koronavirusas, pirmadienį pranešė klubas.

Pranešimas pasirodė praėjus 12 dienų po „Crvena zvezda“ rungtynių su kitu Serbijos sostinės klubu, „Partizan“. Rungtynes stebėjo maždaug 16 tūkst. žmonių minia ir tai buvo didžiausias tokio pobūdžio susibūrimas Europoje nuo pandemijos pradžios.

Serbijos vyriausybė švelnina karantino taisykles ir anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad bus leidžiami susibūrimai lauke, kuriuose gali dalyvauti neribotas žmonių skaičius.

Tačiau televizijos RTS reportažai rodė, kad dauguma žmonių per tas ir kitas rungtynes nesilaikė galiojančių rekomendacijų dėl sveikatos.

Po šeštadienį įvykusių finalinių sezono rungtynių su Novi Sado „Proleter“ Belgrado „Crvena zvezda“ šventė pergalę drauge su daugiau kaip 10 tūkst. savo gerbėjų.

Mažiausiai keturi iš minėtų penkių žaidėjų šiose paskutinėse rungtynėse nežaidė, nes prieš jas pajuto COVID-19 simptomus, nurodė klubas.

„Žaidėjai jaučiasi gerai ir laikosi griežtos izoliacijos, nuolat bendrauja su klubo medikų komanda“, – sakoma „Crvena zvezda“ pareiškime.

Serbijos futbolo lygos rungtynės buvo atnaujintos gegužės 29 dieną, iš pradžių – be žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių