Pereiti į pagrindinį turinį

Pergalę medžioję lietuviai nenusivylė ir lygiosiomis

2020-10-11 19:01

Lietuvos futbolo rinktinė Tautų lygos turnyre, nors nelengvai, bet papildė taškų sąskaitą. Lygiosios 2:2 Vilniuje su Baltarusijos ekipa lietuviams paliko šansų pakovoti dėl kelialapio į aukštesnį divizioną.

„Atsilikdama komanda parodė charakterį, parodė, kad šiandien gali spręsti rimtesnius uždavinius“, - džiaugėsi Valdas Urbonas. Jo auklėtiniai jau 7-ąją min. išsiveržė į priekį, bet vėliau praleidę du dūrius turėjo vytis svečius.

Lietuvos rinktinės gerbėjams pirmojo įvarčio laukti ilgai nereikėjo – 7  min. puikų reidą iš dešiniojo krašto atlikęs Arvydas Novikovas gražiu smūgiu iš toli nuginklavo varžovų vartininką. Baltarusijos ekipa pirmajame kėlinyje daugiau kontroliavo kamuolį, bet pasižymėjo tik geltonomis kortelėmis. Tuo tarpu lietuviai turėjo dar keletą progų pasižymėti. Po pertraukos vaizdas nesikeitė - jau pirmąją antrojo kėlinio minutę virš vartų šovė Justas Lasickas. Šeimininkų pozicijas išklibino 59 min. į jų vartus paskirtas 11 m baudinys. „Kauno Žalgirio“ ekipos krašto gynėjas Egidijus Vaitkūnas tiesmukai prasižengė baudos aikštelėje, o 11 metrų baudinį šaltakraujiškai realizavo prieš kelias akimirkas aikštėje pasirodęs Vitalijus Lisakovichus. Sužaidus kiek daugiau nei valandą, Lietuvos komanda atliko du keitimus, vietoje Donato Kazlausko ir Egidijaus Vaitkūno aikštėje pasirodė Karolis Laukžemis bei Markas Beneta.

Užtikrintai su kamuoliu antroje rungtynių pusėje žaidusi Baltarusijos komanda, prie Lietuvos rinktinės vartų organizavo tikrą šturmą, o 66-ąją rungtynių minutę po Alexandro Sachivko smūgio galva rezultatas tapo 2:1 svečių naudai. Vis dėlto sudėti ginklų lietuviai neketino ir 75 min. vienas kelių varžovų apsuptyje likęs Karolis Laukžemis tiksliai pasiuntė jį į vartų tinklą. Rungtynių pabaigoje abi komandos įsivėlė į chaotišką žaidimą, tačiau įvarčių pasiekti daugiau nepavyko nei vienai ekipai. Rungtynėse užfiksuotos rezultatyvios lygiosios 2:2.

Po šių rungtynių turnyrinėje lentelėje – vėl lygybė. Visos komandos turi po 4 taškus. Lietuvių trečiadienį laukia sunkus išbandymas – akistata namuose su Albanijos rinktine, kuri sekmadienį pasidalino po tašką su Kazachstano komanda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų