Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmojoje lygoje – kauniečių pergalė ir trenerio įvartis

2015-07-28 20:21
fbk-kaunas.lt nuotr.

Kauno FBK „Kaunas“ ekipa įvykdė pažadą rimtai susikauti dėl taškų Kretingoje. Kauniečiai LFF pirmosios lygos čempionate 1:0 nukovė Kretingos „Minijos“ ekipą ir pakilo turnyro lentelės laiptais.

Į Žemaitiją kauniečiai vyko pakilios nuotaikos, nes per pertrauką pasipildė keletu naujokų. Be to, į jų gretas po diskvalifikacijų sugrįžo komandos kapitonas Tomas Čeliauskas ir Andrius Petraška. Startinėje sudėtyje pasirodė ir naujasis legionierius iš JAV Luisas Ramirezas „Choko“.

Vadinamosios 6 taškų dvikovos pergalingą pabaigą lėmė puolėjo iš Meksikos Josuetlas Rea „Gato“ įvartis. Legionierius pasižymėjo jau 11-ąją min. po Vitalijaus Antonovo baudos smūgio, kuomet kamuolys pataikė į skersinį. Prie sviedinio pirmasis suskubo meksikietis ir nukreipė jį į vartus.

Per likusį laiką pasižymėti galėjo ir svečiai, ir šeimininkai, tačiau rezultatas nepasikeitė. Pirmojo rato susitikime laikinojoje sostinėje taip pat buvo stipresni kauniečiai – 2:1.

Pergalė mūsų miesto atstovams, per 19-ka turų surinkusiems 23 taškus, padėjo pakilti į 10-ąją poziciją. Jie aplenkė Vilniaus Mykolo Romerio universiteto (MRU) komandą. Vilniečius 11-oje vietoje užlaikė skaudus pralaimėjimas 1:4 Jonavoje. Sostinės komandos neišgelbėjo ir gausios permainos. MRU komandos treneris Gediminas Paberžis nuo antrojo rato į komandą pakvietė net šešis naujus žaidėjus: puolėjus Nerijų Astrauską (Leipcigo FC „Inter“) ir Kęstutį Balčiūną (FK „Dainava“), saugus – kanadietį Latwayne‘ą Andersoną (FK „Džiugas“), Dariušą Zachaževskį (FK „Trakai“), Dominiką Stankevičių (FK „Žalgiris B“) ir po pusmečio į klubą sugrįžusį Tomą Mickevičių (FK „Prelegentai“) bei keletą jaunų žaidėjų iš Vilniaus futbolo mokyklų.

Nors svečiai jau 4-ąją min. išsiveržė į priekį, „Lietava“ atsakė net 4-iais rezultatyviais smūgiais. Ypač gražūs buvo 2-asis įvartis, kurį Lukas Miščiukas 39-ąją min. pelnė baudos smūgiu, bei 4-asis. Galutinį tašką padėjo buvęs FBK „Kauno“ saugas Marius Bezykornovas. 39-erių metų žaidžiantysis „Lietavos“ treneris iki pat 80-osios min. ekipai dirigavo nuo trenerio tiltelio, tačiau galiausiai nutarė žengti į aikštę. Sprendimas pasiteisino žaibiškai. Techniškasis saugas vos po keliasdešimties sekundžių galingu šūviu iš baudos aikštelės prieigų pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Jonaviškiai, surinkę 43 taškus, tvirtai pirmauja 1-osios lygos čempionate. Į 2-ąją poziciją pakilo „Palanga“, išvykoje 3:1 nukovusi vieną lygos autsaiderių Kelmės „Kražantę“. Pajūrio ekipa surinko 38 taškus, tačiau žaidė vienu maču daugiau nei „Lietava“. Trečioje atsidūrė Kazlų Rūdos „Šilas“, 19-ojo turo rungtynes su Vilniaus „Žalgiris B“ ekipa žaisiantis savo aikštėje trečiadienį. „Šilo“ sąskaitoje 36 taškai po 38 rungtynių.

Kitame ture sekmadienį jonaviškiai savo aikštėje egzaminuos kaip tik FBK „Kauną“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų