Pereiti į pagrindinį turinį

Plikiškiai parklupdė legendinį FBK „Kauną“

2014-07-01 06:18

Užtikrintos pergalės į Klaipėdą atvykę legendinio FBK „Kauno“ klubo žaidėjai namo į laikinąją sostinę išvažiavo nuleidę galvas. Jie uostamiestyje pralaimėjo Lietuvos futbolo federacijos taurės pirmojo etapo varžybas Plikių „Sakuonos-Klarksono“ komandai ir pasitraukė iš turnyro.

„Taurės rungtynės – nenuspėjamos. Kasmet šiame turnyre atsiranda tamsusis arkliukas, kuris labai toli nužengia. Tikiu, jog šiais metais mes galime būti tokie. Kalbant apie šias rungtynes, laukia tolimas kelias, o tiek kilometrų važiuoti, kad šiaip pasižaisti – taip tikrai nebus, tad važiuosime tik pergalės“, – prieš varžybas savo klubo interneto portale publikuotame interviu teigė FBK „Kauno“ vyriausiasis treneris Mantas Babianskas.

Tačiau jau po rungtynių jis pripažino, kad varžovai – Plikių „Sakuonos-Klarksono“ žaidėjai buvo pajėgesni: „Jie buvo stipresni savo charakteriu. Pademonstravo didesnį norą nugalėti. Mes galbūt pasąmonėje neįvertinome komandos, kad jie žaidžia žemesnėje lygoje. O pagal savo pajėgumą jie tikrai verti žaisti aukštesnėje lygoje.“

Plikių „Sakuona-Klarksonas“ rungtyniauja Lietuvos futbolo federacijos (LFF) III lygos Klaipėdos regiono pirmenybėse, o FBK „Kaunas“ – LFF II lygos Pietų zonoje.

Nepaisant to, Plikių žaidėjai, kurių dauguma yra klaipėdiečiai, regis, nejautė jokio psichologinio spaudimo.
Todėl jau 5-ąją varžybų minutę po greitos atakos Mindaugas Žemaitaitis vienas atsidūrė prieš varžovų vartininką ir jį nuginklavo. Pajūrio atstovai išsiveržė į priekį – 1:0.

13 min. skirtumą padvigubino Marius Valskis, kuris iš standartinės situacijos taikliai smūgiavo baudos smūgį. Kauniečių vartininkas buvo bejėgis jį atremti.

Svečių viltis išplėsti pergalę atgaivino „Kauno“ žaidėjas meksikietis Gato, kuris 74 min. pasiuntė kamuolį į Plikių vartus.

Tačiau po keturių minučių vėl pasižymėjo M.Žemaitaitis ir į stadioną grąžino ramybę – 3:1.

Kauniečiai kovojo iš visų jėgų, kol 90 min. vėl pasižymėjo Gato. Teisėjas pridėjo papildomas penkias žaidimo minutes, tačiau per jas kauniečiai nesugebėjo išplėšti pratęsimo.

Po varžybų kauniečių sirgaliai kaltino ir lietų, ir grubų klaipėdiečių žaidimą, net ir tai, kad 95 minučių yra per mažai iškovoti pergalę.

„Legendų žudikai“, – taip po pergalės buvo pavadinta Plikių „Sakuonos-Klarksono“ komanda.

Daugelis prisiminė, kaip prieš penkerius metus Plikių žaidėjai LFF taurės turnyro aštuntfinalyje po pratęsimo rezultatu 2:1 palaužė Vilniaus „Žalgirį“.

LFF taurės turnyre I etapo varžybas jau sužaidė ir kitos Klaipėdos regiono komandos. Klaipėdos „Kuršiai“ rezultatu 1:3 nusileido Palangos „Palangai“, o uostamiesčio „Sarema“ turėjo pripažinti Kauno „Stumbro“ pranašumą – 1:3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų