Po D. Maradonos mirties – jautrūs kolegos žodžiai: vieną dieną kartu žaisime futbolą danguje

Futbolo pasaulis reiškė pagarbą vienu geriausių žaidėjų pasaulyje laikomam argentiniečiui Diego Maradonai (Diegui Maradonai), kuris mirė trečiadienį, būdamas 60 metų.

Garsėjęs kaip žmogus, įkvėpęs Argentinos rinktinę 1986 metais laimėti Pasaulio futbolo čempionatą, jis buvo pelnęs didelę pagarbą klubuose, įskaitant „Boca Juniors“ savo tėvynėje ir Neapolio klubą Italijoje, kur D. Maradona padėjo iškovoti abi šio klubo pergales Aukščiausiosios lygos pirmenybėse.

„Esi amžinas kiekvieno pasaulio futbolo (bendruomenės nario) širdyje“, – sakoma per „Twitter“ paskelbtame Argentinos rinktinės pranešime, kur taip pat buvo įdėta Pasaulio čempionato taurę laikančio D. Maradonos nuotrauka.

Neapolio klubas per tviterį parašė: „Visada mūsų širdyse – sudie, Diego.“

„Boca Juniors“ pareiškė: „Amžinas ačiū. Amžinas Diego.“

Kokia liūdna žinia. Netekau didžio draugo, o pasaulis neteko legendos.

D. Maradona taip pat yra žaidęs Barselonos ir Sevilijos klubuose Europoje, o savo tėvynėje – „Argentinos Juniors“ ir „Newell's Old Boys“. Vėliau argentinietis pradėjo trenerio ir vadybininko karjerą, kur jam sekėsi daug prasčiau.

„Ačiū tau už viską, Diego. „FC Barcelona“ reiškia giliausią užuojautą mirus Diego Armando Maradonai, mūsų klubo žaidėjui (1982–84) ir pasaulio futbolo šviesuliui“, – sakom Barselonos pranešime.

D. Maradona garsėjo gebėjimu meistriškai valdyti kamuolį, tačiau taip pat pasižymėjo nevaldomais emocijų pliūpsniais aikštėje ir už jos ribų.

Jis kovojo su priklausomybėmis, ypač nuo kokaino, stengėsi numesti svorio ir šiuo atžvilgiu labai skyrėsi nuo savo kolegos – legendinio Brazilijos futbolininko Pele (Pelė), triskart laimėjusio Pasaulio čempionatą.

„Kokia liūdna žinia. Netekau didžio draugo, o pasaulis neteko legendos, – savo tviterio žinutėje rašė Pele. – Tikiuosi, kurią nors dieną kartu žaisime futbolą danguje.“

D. Maradonos karjeros apogėjumi tapo 1986 metų Pasaulio čempionato ketvirtfinalio rungtynės, kai jis įmušė abu savo komandos įvarčius ir įveikė Anglijos vienuolikę, sugebėjusią atsakyti vienu įvarčiu.

Abu įvarčiai atspindėjo D. Maradonos ekstravagantišką charakterį.

Pirmąjį jis pelnė pasiuntęs kamuolį į vartus kumščiu. Nors taisyklės tai draudžia, teisėjai įvartį įskaitė, tad D. Maradona buvo pramintas „Dievo ranka“. Antrasis įvartis buvo įmuštas meistriškai apžaidus anglų futbolininkus.

„Neabejotinai geriausias mano kartos ir, galbūt, visų laikų žaidėjas“, – sakė Anglijos vienuolikės žaidėjas Gary Linekeris (Garis Linekeris), per tas rungtynes įmušęs vienintelį savo komandos įvartį.

„Po palaimingo, bet neramaus gyvenimo jis pagaliau rado šiek tiek ramybės Dievo rankose“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių