R.Garastas: pagirtinai kovojome net nieko nebelėmusiose rungtynėse

„Jausmai dvejopi, nes nenusileidome į čempionų titulą pretenduojančiai komandai, bet galėjome sužaisti dar sėkmingiau ir laimėti“, - teigė Rokas Garastas, kai jo auklėtiniai lygiosiomis 1:1 baigė A lygos mačą Marijampolėje su vietos „Sūduva“.

Nors rungtynės iš esmės neturėjo įtakos kauniečių turnyrinei situacijai – jie buvo užsitikrinę pirmąją klubo istorijoje bronzą, jie dvikovą pradėjo kur kas aktyviau. Agresyviai spausdami varžovus jų aikštės pusėje, svečiai jau pradinėje „Sūduvos“ atakų fazėje perimdavo kamuolį ir ne kartą grasino čempionų vartams. Suvalkiečiai dar galėjo džiaugtis, kad iki pertraukos komandos apsikeitė įvarčiais. Pirmiausia Jurijus Bušmanas realizavo 11 m baudinį, o 41 min. baudos smūgį meistriškai išpildė „Sūduvos“ legionierius Nicolas Gorobsovas. Tiesa, prieš tai antrąjį įvartį kauniečiams galėjo pelnyti Gratas Sirgėdas, sukirtęs kamuolį į virpstą.

Antrajame kėlinyje komandos turėjo ne vieną progą pasižymėti, bet jų atakos tikslo nepasiekė.

„Taip blogai pradėję rungtynių šį sezoną dar nebuvome pradėję. Nežinau, kas tai lėmė. Gerai, kad svečiai nepasinaudojo proga įmušti dar kartą, nes tada jau būtų sunku atsitiesti, - kalbėjo Marijampolės komandos treneris Saulius Širmelis. - Nemanau, kad auklėtiniams trūko jėgų, trūksta nestandartinių sprendimų aikštės viduryje“.

„Žinant, kad rungtynės čempionate mums jau nieko daug nelėmė, norėčiau padėkoti komandai, kad rimtai susikaupė ir kovojo“, - teigė R.Garastas.

„Sūduvos“ laukia itin sunkus maratonas. Po praėjusios savaitės sunkaus mūšio su Vilniaus „Žalgiriu“, ne ką lengvesnės antradienio akistatos su Kauno žalgiriečiais, jau šeštadienį marijampoliečiai stos į LFF taurės finalą Panevėžyje su vietos futbolininkais, o spalio 31 d. žais svarbiausią sezono mačą Vilniuje su „Žalgiriu“, kuris ir lems A lygos aukso medalių bei kelialapio į kitų metų Čempionų lygą likimą.


Šiame straipsnyje: Kauno ŽalgirisSūduvaA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių