Pereiti į pagrindinį turinį

R.Turskis: Portugalijos rinktinė pralaimėjo, nes joje nieko gero nėra

2014-06-17 14:33
DMN inf.
Portugalijos futbolininkai
Portugalijos futbolininkai / AFP nuotr.

Pirmadienio centrinėse rungtynėse Vokietija net 4:0 nugalėjo Portugaliją, ir kaip treneris Algimantas Liubinskas sakė, parodė, jog su šia komanda čempionate turės skaitytis visi. Dar prieš rungtynes buvęs Lietuvos rinktinės strategas kalbėjo apie tai, kad po susitikimo bus galima pasakyti, ar vokiečiai taps turnyro prizininkais, ar ne.

Tomo Miulerio vedama Vokietija savo pranašumą įrodė, tačiau epicentre vėl ne jis – tris įvarčius pelnęs puolėjas, o teisėjai. Po siaubingų klaidų čempionato starte dabar komentuojami net ir tie sprendimai, kurie yra teisingi.

Legendinis žalgirietis Rimantas Turskis sako, kad situacija darosi nevaldoma, kai ne futbolininkai, o teisėjai tampa pagrindinėmis čempionato figūromis.

„Nusigyvenome iki to, kad dabar teisėjai yra pagrindiniai veikėjai. Aišku, iki to privedė tai, kad FIFA prieš teisėjus nesiima jokių sankcijų. Iš tikrųjų, žiauru, kai apie teisėjus kalbama daugiau nei apie patį futbolą“, – sakė R.Turskis.

Tačiau net ir be teisėjų pagalbos, Vokietija veikiausiai būtų laimėjusi, nes iki lemtingojo 11 metrų baudinio bei raudonos kortelės portugalų gynėjui Pepei, nei Portugalijos rinktinė, nei jos lyderis Cristiano Ronaldo niekuo neišsiskyrė.

„Prisiminkime, kaip Portugalija išvis pateko į pasaulio čempionatą. Jie savo grupėje labai sunkiai užėmė antrą vietą, o po to dar sunkiau nugalėjo Švedijos komandą, kuriai, sakyčiau, tiesiog nepasisekė. Tai nežinau, ko žmonės iš šitos komandos tikėjosi – Portugalija pralaimėjo, nes joje nieko gero nėra“.

Buvęs futbolininkas, o dabar ir treneris taip pat nieko gero negali pasakyti ir apie Irano bei Nigerijos komandos, kurios sužaidė lygiosiomis. Kaip ir lažybų bendrovės, taip ir jis tvirtina, jog šios komandos savo pasirodymą čempionate baigs po grupių turnyro.

Jungtinių Amerikos Valstijų futbolininkai, įspūdingai sužaidę rungtynių pabaigą, 2:1 nugalėjo Ganą bei žengė žingsnį aštuntfinalio link. Priminsime, kad prieš ketverius metus, amerikiečiai tapo grupės, kurioje žaidė ir Anglija, nugalėtojais. Visgi, Rimantas Turskis neskuba šios rinktinės įrašyti tarp atkrintamųjų varžybų dalyvių.

Šiandien pasaulio čempionatą pradės Belgijos rinktinė, kuri, anot specialistų, gali būti ta komanda, kuri daugelį nustebins. Tiesa, toks belgų pervertinimas šiai jaunai komandai gali padaryti ir meškos paslaugą.

„Belgai laimės grupę, jei treneris sugebės tinkamai nuteikti komandą. Sistema Belgijoje, kaip paruošti žaidėjus, yra labai gerai. Dabar liko tik laimėti“, – sakė R.Turskis. Su juo visiškai sutinka ir lažybų kontoros, kurios Belgiją vertina kaip vienintelę rimtą pretendentę laimėti grupės varžybas.

Šiandien startuos viena antrojo turo dvikova, kurioje akis į akį stos A grupės lyderiai Brazilijos ir Meksikos futbolininkai. Pirmieji, laimėjo po teisėjų palankių sprendimų, antriesiems – tie sprendimai vos nepakenkė.

„Rungtynės bus nerezultatyvios, nes Meksikos gera komanda. Tikrai atsiras žmogus, kuris uždarys ir Neymarą. Pastarasis, nors ir įmušė du įvarčius, kol kas nieko stebuklingo nerodo“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų