Pereiti į pagrindinį turinį

Sandraugos taurė: Lietuvos U-21 rinktinė vietą ketvirtfinalyje išleido iš rankų

2015-01-20 21:32
LFF inf.
com-cup.com nuotr.

Lietuvos jaunimo (U-21, gimę 1994 m. ir jaunesni) rinktinė turėjo vietą Sandraugos taurės turnyro ketvirtfinalyje savo rankose, tačiau per paskutines dvylika minučių leido Tadžikijos rinktinei įmušti du įvarčius ir pralaimėjo 1:2.

C grupės turnyre mūsiškiams norint žengti toliau reikėjo iškovoti pergalę. Rungtynės mūsiškiams prasidėjo sėkmingai – jau 6 minutę po perdavimo iš krašto kamuolį į vartus smūgiu galva nukreipė Povilas Malinauskas.

Įpusėjus keliniui tadžikai perėmė iniciatyvą ir susikūrė dvi puikias progas pasižymėti, tačiau kartą kamuolys atsitrenkė į virpstą, o antrą kartą skriejo vos dešiniau vartų virpsto. Lietuviai susikūrė gerą šansą 35 minutę, tačiau smūgiavo tiesiai į vartininką.

Antrajame kėlinyje Pamyro krašto atstovai turėjo kamuolio kontrolę, tačiau sunkiai skynėsi kelią link Edvino Gertmono vartų. Visgi tadžikams pavyko du kartus nubausti lietuvius tolimais šūviais.  78 minutę Džahongiras Ergaševas išlygino rezultatą galingu smūgiu nuo skersinio, o besibaigiant rungtynėms fantastiškas Abdurasulo Rachmonovo smūgis iš 30 metrų į viršutinį kampą nudžiugino gausų tadžikų sirgalių būrį.

“Šiandien geresnė komanda laimėjo, jie žaidė geresnį futbolą. Deja, pamatėme, kad be pakankamo pasiruošimo šiame turnyre sunku ką nors laimėti. Mūsų komandos dar tik pradeda treniruotis prieš sezoną, patys taip pat turėjome mažai laiko. Todėl vaikinai dar neparodo to ką sugeba”, – po rungtynių spaudos konferencijoje sakė U-21 rinktinės treneris Arminas Narbekovas.

Lietuvos U-21 rinktinė liko ketvirtoje C grupės vietoje ir sausio 21-22 dienomis dėl 9-12 vietų žais su kaimynais iš Latvijos ir Estijos. Tadžikai su 6 taškais tapo grupės nugalėtojais, antroje vietoje liko PAR (5 tšk), trečioje Kazachstanas (4 tšk.).

Centrinės Azijos atstovai netikėtai triumfavo ir B grupėje, kur Kirgizija sensacingai 2:1 pranoko Rusiją. Iš A grupės į ketvirtfinalį pateko  Baltarusija, Turkmėnija ir Suomija.

Rungtynių statistika

Lietuva U-21 – Tadžikija U-21 1:2 (1:0)
Sankt Peterburgo sporto ir koncertų kompleksas
Teisėjas – Vladimir Seldyakov
Įvarčiai: 4 min. Povilas Malinauskas (Lietuva); 78 min. Džahongir Ergašev, 86 min. Abdurasul Rachmonov (Tadžikija)
Įspėti: 33 min. Povilas Malinauskas, 78 min. Edvinas Gertmonas (Lietuva); 84 min. Saidchoni (Tadžikija).

Lietuva: Edvinas Gertmonas, Julius Aleksandravičius (46 min. Sigitas Urbys), Vytas Gašpuitis, Justinas Januševskis, Aurimas Tručinskas, Rolandas Baravykas, Povilas Malinauskas (59 min. Erikas Skripkinas), Mykolas Krasnovskis (80 min. Marius Ganusauskas), Titas Vitukynas (39 min. Titas Bučma), Vilius Armanavičius (69 min. Simonas Urbys), Rokas Krušnauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų