Savo ateities Kaune treneris nespėliojo

„Smagu čempionatą užbaigti dviem pergalėmis, smagu dėl vaikinų, kurie pirmenybių pabaigoje parodė, kad yra tikri profesionalai“, - teigė Mindaugas Čepas.

41-erių metų specialisto vadovaujama „Kauno Žalgirio“ ekipa užėmė aukščiausią istorijoje vietą A lygos pirmenybėse.

Paskutiniame sezono mače kauniečiai 2:0 nukovė Klaipėdos „Atlantą“ ir liko 4-ojoje vietoje.

„Paskutinės rungtynės buvo gana dinamiškos, antrajame kėlinyje progų buvo kur kas daugiau nei pirmajame“, - trumpai reziumavo M.Čepas.

4-oji pozicija yra aukščiausia „Kauno Žalgirio“ klubo istorijoje, nors to paties pavadinimo komanda prieš du dešimtmečius buvo pasipuošusi šalies pirmenybių auksu. Tiesa, tuo metu nebuvo nei įsteigtos A lygos, o ir klubas buvo kitas. 1999-aisiais FBK „Kaunas“ komandą iš Vladimiro Romanovo trumpam perėmęs Šabtajus Kalmanovičius ją pervadino į „Žalgirį“. Tačiau netrukus po 1999 metų čempionato finišo V.Romanovas susigrąžino klubo kontrolę ir jam sugrąžino FBK pavadinimą. Naujasis „Kauno Žalgiris“ išaugo iš Kauno „Spyrio“ klubo, į A lygą pakilusio iš žemesnių šalies futbolo divizionų.

Šiemet istorinį pasiekimą kauniečiams garantavo 53 taškai per 33 mačus. Jie vos dviem taškais atsiliko nuo bronzos medalius laimėjusių Vilniaus „Riterių“. Pastarieji paskutiniame ture nieko nebelėmusiame mače išvykoje 0:2 nusileido „Panevėžio“ kolektyvui.

Rungtynės Klaipėdoje tapo paskutinėmis „Kauno Žalgirio“ gynėjo Arūno Klimavičiaus karjeroje. Buvęs Lietuvos rinktinės narys, ne kartą tapęs šalies čempionu, ne vienerius metus ragavo legionieriaus duonos Rusijoje ir Kazachstane. Aukščiausiu jo karjeros tašku tapo atstovavimas tuomet pajėgiai Maskvos „Dinamo“ komandai.

„Gaila, kad tokie futbolininkai pasitraukia iš didžiojo futbolo, nes tokių kaip Arūnas, ypač gynybos grandyje, yra vienetai. Padovanočiau jam laiko mašiną“, – po rungtynių sakė M.Čepas.

Sėkmingiausią sezoną per karjerą užbaigęs treneris nekalbėjo apie savo ateitį klube, nors pastaruoju metu sklinda kalbos, kad prie kauniečių vairo gali stoti Lietuvos jaunimo ir nacionalinėje rinktinėse dirbęs Rokas Garastas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių