Pereiti į pagrindinį turinį

Sensaciją Marijampolėje pateikę lietuviai nori dar daugiau

2020-10-08 18:07

„Rungtynės žiūrovams turėjo patikti. Kaip ir rezultatas“, - džiaugėsi Donatas Vencevičius. Jo auklėtiniai Europos čempionato atrankos mače Marijampolėje 2:0 patiesė vienus 4-osios grupės favoritų Graikijos futbolininkus.

S.Čyžas pelnė pirmą įvartį
S.Čyžas pelnė pirmą įvartį

Graikai į Lietuvą atskrido būdami aiškūs mačo favoritai, tačiau įsitikino, kad reitingai – toli gražu negarantuoja pergalių. Į jas veda kovingumas. O Marijampolės vejoje kovingesni buvo šeimininkai. Jų pastangas vainikavo du įvarčiai, kuriuos pelnė Svajūnas Čyžas (17 min.) ir Linas Mėgelaitis (66 min.).

„Buvo emocingos rungtynės, kuriose laikėmės žaidimo plano, kartais pavykdavo palaikyti kamuolį. Žaidėme iš širdies ir pasiekėme saldų revanšą už apmaudžiai pralaimėtas rungtynes Graikijoje“, - sakė antrojo įvarčio autorius.

Netikėto pralaimėjimo sutrikdyti graikai net nepasirodė spaudos konferencijoje. Tuo tarpu lietuvių treneris D.Vencevičius plačiai šypsojosi.

„Nelabai prisimenu, kad graikai būtų ką nors sukūrę, o mes patys galėjome dar įmušti. Vaikinams sakiau, kad apmaudūs pralaimėjimai su škotais ir graikais turėjo kažkada baigtis“, - sakė D.Vencevičius.

Pasak jo, su tokiomis komandomis negalima žaisti labai atviro futbolo, todėl tenka kruopščiai parinkti racionalesnę taktiką. Treneris neslėpė apmaudo dėl to, kad dėl įspėjimų su čekais negalės žaisti net trys svarbūs jo auklėtiniai. Artimiausia lietuvių akistata vyks spalio 13 d. ten pat Marijampolėje su grupės lydere Čekijos komanda.

„Čekai labai galingi fiziškai, moka palaikyti kamuolį, tad laukia sunkus darbas“, - pabrėžė vairininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų