Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinės „Žalgiris“ susigrąžino Lietuvos futbolo A lygos lyderio poziciją

2015-05-19 19:08
DMN inf.
V. ALeksandravičiaus / Zalgiris-Vilnius.lt nuotr.

Ankstyvą antradienio vakarą Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ futbolininkai sutriuškino dar vieną Kauno klubą ir atsiėmė pirmąją turnyro lentelės poziciją. Šį kartą žalgiriečių kelyje krito „Stumbro“ ekipa, pralaimėjusi rezultatu 1:4 (0:3).

Žalgiriečiai savo pranašumą įrodė jau pirmajame kėlinyje. Įvarčiais pasižymėjo Mantas Kuklys, Jurijus Kendyšas ir Kristis Andreou, o kauniečiai į persirengimo kambarį žengė turėdami trijų įvarčių deficitą.

Vyriausiasis žaliai baltų treneris po rungtynių teigė, kad būtent tokią rungtynių pradžią jis ir norėjo matyti.

„Ne paslaptis, kad mes laukiame šeštadienio LFF taurės finalo, todėl nenorėjome išnaudoti per daug jėgų. Žinoma, labai norėjome laimėti ir susigrąžinti pirmą turnyro poziciją. Manau, šiuos uždavinius įvykdėme su kaupu“, - spaudos konferencijoje sakė V. Dambrauskas.

Antrajame kėlinyje varžovai, atrodo, įgavo papildomą kvėpavimą, o tai vainikavo vis gausėjančios jų atakos ir pelnytas rezultatą sušvelninęs įvartis. Tačiau žaliai baltų strategas nemano, kad jo komandos žaidėjai pritrūko motyvacijos, o kaip tik – toliau siekė išsikeltų tikslų.

„Šiek tiek atsipalaidavome ir tai mums pakenkė. Gerbiu tokias komandas, kurios net ir pralaimėdamos rezultatu 3:0 nepasiduoda bei bando bent jau sušvelninti rezultatą. Tačiau varžovų bėgimas į puolimą mums suteikė papildomos laisvės prie jų vartų ir mes tai išnaudojome pelnydami dar vieną įvartį“, - savo įžvalgomis dalinosi strategas.

Pergalingu komandos žaidimu džiaugėsi ir pirmajame kėlinyje įvarčiu pasižymėjęs žalgiriečių saugas Jurijus Kendyšas.

„Gilesnes įžvalgas galima daryti tada, kai komanda pralaimi. Mes sužaidėme dar vienas geras rungtynes. Pirmajame kėlinyje sutvarkėme visus reikalus, o antrajame beliko tik pabaigti pradėtą darbą.

Kad ir koks pirmasis kėlinys bebūtų sėkmingas, tik juo rungtynės nesibaigia. Smagu, kad komandos draugai ir toliau atakavo, norėjo pelnyti dar vieną įvartį ir mums tai pavyko. Po pertraukos mes jautėmės užtikrintai ir net neketinome paleisti pergalės iš savo rankų“, - dar vienu geru pasirodymu džiaugėsi baltarusis.

Priešingai negu žalgiriečiai, savo komandos pasirodymu Kauno „Stumbro“ treneris Darius Gvildys nebuvo patenkintas. Jo nuomone, daugiausia iš jaunimo sudarytai ekipai dar reiks nemažai treniruotis, kad galėtų labiau pasipriešinti čempionų titulą ginantiems žaliai baltiems.

„Manau esame ne vienintelė komanda. kuri „Žalgirio“ namuose pralaimėjo panašiu rezultatu. Jie buvo aukštesnio meistriškumo klubas, kuris mus baudė kiekvieną kartą, kai tik rasdavo tam progą. Džiaugtis galime tik tuo, kad antrajame kėlinyje sužaidėme lygiu rezultatu“, - sakė kauniečių strategas.

Tai buvo jau dvylikta žalgiriečių pergalė šiame sezone, kuri vėl išvedė žaliai baltus į pirmą „SMScredit.lt A lygos“ vietą.

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais šeštadienį Šiauliuose, kur vyks istoriniu galintis tapti LFF taurės finalas. Ketvirto iš eilės ir net devinto per visą istoriją titulo siekiantys žalgiriečiai žais prieš Klaipėdos „Atlantą“.

Rungtynės Šiaulių miesto stadione prasidės 14 valandą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų