Pereiti į pagrindinį turinį

Nesėkmių purtomi kauniečiai mėgins gelbėti sezoną

2017-05-17 18:02

12-asis Lietuvos futbolo A lygos turas Kauno komandoms pozityvių emocijų nepadovanojo. „Kauno Žalgiris“ vakar patyrė dar vieną nesėkmę akistatoje namuose su Marijampolės „Sūduva“, o „Stumbro“ futbolininkai išvykoje trečiadienį nepalaužė turnyro lentelės kaimyno Utenos „Utenio“.

V.Gimžausko nuotr.

Portugalų trenerių štabo diriguojami kauniečiai Utenoje buvo arčiau pergalės, tačiau nepasinaudojo jau pirmajame kėlinyje įgytu kiekybiniu pranašumu. 32-ąją min. uteniškis Gabrielius Zagurskas prie „Stumbro“ vartų neatsargiai metėsi į kovą su kauniečių gynėju ir nedelsiant išvydo raudonąją kortelę. Iki to epizodo šeimininkai turėjo keletą dėkingų progų pasižymėti. Ypač aktyvus buvo Evaldas Baniulis.

Vėliau svečiai perėmė iniciatyvą. Saugas Marius Papšys praleido keletą progų įmušti, uteniškiai atsakė pavojingomis kontratakomis. Nors „Stumbras“ mačo pabaigoje surengė šeimininkų vartų šturmą, „Utenis“ apsigynė ir iškovojo vertingą tašką. Utenos ekipa, kurios vadžias ką tik perėmė naujas treneris – ispanas Davidas Campana Piquer, išlaikė turnyro lentelėje prieš „Stumbrą“ turėtą 5 taškų persvarą ir liko 5-ojoje pozicijoje. Kauniečiai su 10 taškų ne tik nepasinaudojo proga prisivyti uteniškius, bet ir prarado 6-ąją vietą. Juos aplenkė netikėtą pergalę 1:0 Klaipėdoje prieš „Atlantą“ iškovojusi „Jonava“. Jonaviškiai su 12 taškų – 6-ti. „Stumbras“ lenkia tik kaimyną - „Kauno Žalgirį“, turintį vos 2 taškus.

Žalgiriečiai vakar 0:2 pripažino „Sūduvos“ pranašumą. Kauno klubo gretose nebuvo į užsienį trumpam išvykusio laikinojo trenerio Laimio Bičkausko. Jį pavadavęs sporto direktorius Andrius Velička neslėpė nusivylimo.

„Dvi vaikiškos klaidos lėmė pralaimėjimą. Tai mūsų liga. Žaidžiame lyg ir neblogai, bet suklystame ir pralaimime“, - teigė A.Velička.

Jo žodžiais, kauniečiai, jau atsisveikinę su trimis žaidėjais, ketina stiprinti sudėtį.

„Mėginsime gelbėti sezoną. Tikime, kad dar ne viskas prarasta, nes taškų skirtumas dar nėra didžiulis“, - tikino A.Velička.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų