Tiriant sutartas Belgijos futbolo čempionato rungtynes, suimti 22 žmonės

  • Teksto dydis:

Belgijos prokuratūra sutartinių futbolo rungtynių byloje suėmė 22 žmones. Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją Briuselyje pranešė federalinės prokuratūros atstovas.

„22 iš 29 sulaikytųjų suimti. Trečiadienį tiriant šią bylą buvo atliktos 44 kratos įtariamųjų butuose ir biuruose, Belgijos futbolo klubuose „Anderlecht“, „Brugge“, „Standard“. Rasta vertybių, juvelyrinių dirbinių, prabangių laikrodžių, kurių kaina - 11 milijonų eurų“, - sakė pareigūnas.

Kaip pažymi Belgijos prokuratūra, tyrimas atskleidė plačią sutartinių rungtynių organizavimo schemą. Pinigai už jas buvo pervedami per Kiprą, Serbiją ir Juodkalniją. Schemos dalyviams pateikti kaltinimai klastojimu, pinigų plovimu ir korupcija. Tarp sulaikytųjų - „Brugge“ treneris Ivanas Lekas, buvęs „Anderlecht“ generalinis vadybininkas Hermanas Van Holsbeeckas, keli futbolo agentai ir teisėjai.

Tyrimas buvo atliekamas nuo 2017 metų pabaigos, jame dalyvavo Belgijos, Prancūzijos, Liuksemburgo, Kipro, Juodkalnijos, Serbijos ir Makedonijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Mes už sąžiningą futbolą, krepšinį ir kitus sportus :) :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių