Kroato hettrikas nukalė sunkią pergalę

„Pokalbyje įsimena paskutinis sakinys. Taip ir rungtynėse nervinga pabaiga kažkiek gadina bendrą įspūdį“, - kalbėjo Saulius Širmelis. Jo treniruojamas "Kauno Žalgiris"  25-ojo turo rungtynėse Telšiuose po atkaklios kovos 3:2 palaužė "Džiugą". Mačo herojumi tapo Filipas Dangubičius, pelnęs visus tris žalgiriečių įvarčius.

Akistatą Telšiuose žalgiriečiai pradėjo ryžtingai. Jie ilgiau kontroliavo kamuolį, telšiškiai kompaktiškai gynėsi ir ieškojo progų kontratakose.

16-ąją minutę žodį rungtynėse tarė „Kauno Žalgirio“ futbolininkai – puiki kauniečių kombinacija baigėsi tiksliu F. Dangubičiaus smūgiu į tolimąjį apatinį vartų kampą. Telšiškiai jau po kelių minučių atsakė savo rezultatyvia ataka – po L. Estevezo perdavimo iš krašto tiksliai smūgiavo puolimo lyderis N. Noordanusas.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje suveikė G. Sirgėdo ir F. Dangubičiaus duetas, tiesa, kroato smūgį atrėmė dar kartą sėkmingai sužaidęs telšiškių vartininkas.

50-ąją minutę atakos smaigalyje atsidūrė sunkiai sustabdomas puolėjas F. Dangubičius, kuris atliko stiprų ir tikslų smūgį į viršutinį vartų kampą bei dar kartą išvedė svečius į priekį. Progas rezultatą padvigubinti švaistę kauniečiai buvo nubausti 81-ąją minutę – po perdavimo iš krašto smūgiu galva pasižymėjo aikštėje pasirodęs Meinardas Mikulėnas.

Visgi net ir tai nebuvo pabaiga. Likus keturioms minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos, į „Džiugo“ vartus buvo skirtas baudinys, kurį realizavo dar vieną įvartį pelnęs F. Dangubičius.

Pergalę iškovoję kauniečiai užtikrintai žengia treti, o pralaimėjęs „Džiugas“ – laipteliu žemiau.

„Iki antro įvarčio varžovai buvo įmušę 1 įvartį iš vieno. 80 minučių jie praktiškai nieko nesukūrė. Žaidėjams sakiau, kad čia bus kova iki pabaigos, nes žemaičiai yra išgelbėję daug rungtynių paskutinėmis minutėmis. Problema buvo ta, kad žaidėme tik su vienu vidurio gynėju, nes iškritus M. Spano, E. Kloniūnuui, nelikus J. Noslino, teko į neįprastą poziciją stumti kitus žaidėjus, - pasakojo S. Širmelis. - F. Dangbučiaus sėkmė neatsitiktinė. Jis į Kauną atvažiavo ne visai pasiruošęs, bet forma gerėjo, augo ir psichologinis pasitikėjimas. Matome to rezultatą“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių