Turo apžvalga: „Žalgiris“ pasinaudojo varžovo kluptelėjimu

  • Teksto dydis:

TOPsport A lygoje“ buvo sužaisti 29-ojo turo mačai – komandos į batalijas sugrįš po rinktinių pertraukos.

Įvartis. „Kauno Žalgiris“ po poros lygiųjų džiaugėsi užtikrinta pergale – svečiuose 3:0 buvo nugalėtas Vilniaus rajono „TransINVEST“ klubas. Sauliaus Širmelio kariauna deficitą nuo Kauno rajono „Hegelmann“ ekipos sumažino iki 6 taškų.

Paskutinį tašką dvikovoje Širvintose padėjo Fedoras Černychas, kuriam tai buvo pirmasis įvartis per karjerą Lietuvos čempionate.

Serija. Pralaimėjus Saulės mieste „Hegelmann“ futbolininkams, „Kauno Žalgiris“ gali pasigirti ilga nepralaimėtų dvikovų atkarpa, kuri siekia jau aštuonis mačus.

Per 13 savo vadovautų rungtynių „TOPsport A lygoje“ S. Širmelis su savo auklėtiniais pralaimėjo tik kartą – tai įvyko liepos 1 dieną Šiauliuose.

Pristabdė. FA „Šiauliai“ išrašė labai retą pralaimėjimą „Hegelmann“ komandai, kai pelnė net tris įvarčius per pirmą kėlinį bei nugalėjo 3:1.

Dubliu pasižymėjo Davis Ikauniekas, įvartį pelnė bei rezultatyvų perdavimą atliko Danielis Romanovskis. Po šio laimėjimo Mindaugo Čepo kariauna pagal prarastus taškus vėl sugrįžo į 4-ąją vietą, o atsilikimas nuo dviem mačais daugiau sužaidusios Gargždų „Bangos“ siekia 4 taškus.

Tikėjimas. „Hegelmann“ vyr. treneris Andrius Skerla šį kartą suteikė daugiau laiko pasireikšti neseniai prie komandos prisijungusiam serbui Lazarui Kojičiui, kuris atliko rezultatyvų perdavimą.

„Mane labai tenkino, ką aš mačiau antrą kėlinį. Tai – geras žaidėjas, manau, jis mums padės. Aišku, jam reikia dar šiek tiek laiko, bet jo kondicijos gerėja ir turėsime vidurio saugą, kuris tikrai reikalingas rotacijai“, – po dvikovos Šiauliuose kalbėjo A. Skerla.

Scenarijus. Vilniaus „Žalgiris“ jau ne pirmą kartą Gargždų „Bangą“ nugalėjo bene paskutinės atakos metu, sekmadienį žalgiriečiai gerą formą demonstravusius oponentus įveikė 2:1.

Pergalingą įvartį ketvirtą pridėto laiko minutę pelnė Giedrius Matulevičius, visgi, gargždiškiai lieka vieninteliais, kuriems šiemet pavyko nuslopinti „Žalgirį“ LFF stadione. 2022 metais žalgiriečiai identišku rezultatu nugalėjo, kai pasižymėjo 98-ąją minutę.

Varžovas. „Banga“ jau ne vieną kartą per savo istoriją žaidė „FPRO LFF taurės“ finale, iki šio tikslo Gargždų komandai liko įveikti vos vieną oponentą.

Ištraukus burtus, paaiškėjo, jog Davido Afonso kariauna susigrums su „Kauno Žalgiriu“, o Telšių „Džiugas“ namuose priims „Hegelmann“ futbolininkus. Įdomu tai, kad nė vienas iš šio ketverto taurės trofėjumi dar nesidžiaugė.

Viltys. Alytaus DFK „Dainava“ nugalėjo svarbiose rungtynėse – svečiuose 2:0 palaužtas vis labiau žemyn krentantis „Džiugas“.

Dainaviečiai nutraukė ketverių nelaimėtų rungtynių seriją ir vėl sugrįžo į 6-ąją vietą. Iki 4-osios pozicijos iš taurės iškritusiems alytiškiams stinga 4 taškų.

Pozicija. „Džiugas“ per pastaruosius 16 mačų „TOPsport A lygoje“ yra iškovojęs vos vieną pergalę – 12-asis pralaimėjimas nubloškė ekipą dviem pozicijomis žemyn.

Telšiškių užimama 7-oji vieta yra žemiausia šiame sezone, tiesa, artimiausią oponentą apačioje džiugiečiai lenkia 6 taškais. Vis dėlto pranašumas gali dar labiau susitraukti, nes po rinktinių pertraukos pirmas mačas bus žaidžiamas Marijampolėje su vietos „Sūduva“.

Atkarpa. „Panevėžys“ pasitraukė iš tarptautinių varžybų ir per visą atkarpą dalyvaujant ten neiškovojo nė vienos pergalės „TOPsport A lygoje“. Ne išimtis ir sekmadienio dvikova po kelionės iš Velso – 0:0 sužaista prieš „Sūduva“.

Pastarąją savo pergalę Lietuvos čempionate titulo neapgynę čempionai pasiekė būtent Marijampolėje – tai įvyko birželio 26 dieną. Nuo tada sekė šešerių iš eilės nelaimėtų rungtynių atkarpa.

Atsisveikinimas. „Panevėžys“ tarė „sudie“ ryškiausią pėdsaką jauno klubo istorijoje palikusiam legionieriui Jeffrey Sarpongui, kuris iš viso sužaidė 153 oficialius mačus, iš jų net 128 – „TOPsport A lygoje“.

Legionierius iš Nyderlandų paskutiniame savo mače žaidė be keitimų, tačiau laimėjimu su komanda nesidžiaugė. Su Lietuvos čempionatu J. Sarpongas atsisveikina atlikęs net 28 rezultatyvius perdavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių