UEFA strategui H. D. Flickui patiko naujovės

  • Teksto dydis:

Pagrindiniai Europos futbolo klubų turnyrų trofėjai įteikti Vokietijos ir Ispanijos komandoms.

Finale – vienas įvartis

Lisabonos "Estadio da Luz" stadione įvykusias 2019–2020 m. sezono Čempionų lygos finalo rungtynes laimėjo Miuncheno "Bayern" vienuolikė – 1:0 nugalėjo Paryžiaus "Saint-Germain".

59-ąją dvikovos minutę įvartį įmušė Kingsley Comanas. Itin sėkmingai sužaidė "Bayern" vartininkas Manuelis Neueris. Čempionų lygos turnyre Miuncheno komanda triumfavo šeštą kartą.

"Šansų iškovoti pergalę turėjo abi ekipos, tačiau mūsų gretose yra geriausias vartininkas pasaulyje", – pabrėžė "Bayern" strategas Hansas-Dieteris Flickas.

Po rungtynių įsiutę "Saint-Germain" sirgaliai Paryžiuje sukėlė riaušes – padeginėjo automobilius, siaubė parduotuves, saugumo pajėgas apmėtė akmenimis. Policija suėmė 148 žmones.

Šansų iškovoti pergalę turėjo abi ekipos, tačiau "Bayern" gretose yra geriausias vartininkas pasaulyje.

Laukia Supertaurė

Kelno "RheinEnergie" stadione buvo surengtos Europos futbolo lygos 2019–2020 m. sezono lemiamos rungtynės: ispanų "Sevilla" 3:2 nugalėjo Milano "Inter" komandą.

Jau 5-ąją min. į priekį išsiveržė Italijos atstovai – 11 m baudinį realizavo Romelu Lukaku. Tačiau netrukus (12 min.) rezultatą išlygino ir "Sevilla" naudai persvėrė (33 min.) Luukas de Jongas. Vis dėlto 36 min. pusiausvyrą atkūrė Diego Carlosas.

"Inter" lūkesčius sužlugdė R.Lukaku, antrą kėlinį (74 min.) nukreipęs kamuolį į savo vartus.

Rugsėjo 24-ąją "Bayern" ir "Sevilla" futbolininkai Budapešte susikaus dėl Europos futbolo Supertaurės.

Išsidalijo milijonus

Dėl COVID-19 pandemijos Čempionų ir Europos futbolo lygų turnyrai šiemet buvo užbaigti sutrumpinus ketvirtfinalio ir pusfinalio etapus – komandos žaidė ne po dvejas, kaip anksčiau, tačiau po vienas rungtynes.

"Toks formatas man labiau įdomus. Sirgaliams patinka įtampa, atkaklios dvikovos, o tai labiausiai atsiskleidžia per žūtbūtinį mačą, – sakė Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentas Aleksanderis Čeferinas. – Manau, kad derėtų atsižvelgti į pozityvius naujovių aspektus, tikiuosi, kad rugsėjį ar spalį plačiau padiskutuosime."

Vien už pergalę Čempionų lygos finale "Bayern" pelnė 19 mln. eurų premiją, o "Sevilla" už laimėtą lemiamą Europos futbolo lygos mačą uždirbo 8,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių