UEFA uždraudė vaivorykštės spalvų reklamas Rusijos ir Azerbaidžano stadionuose

Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) penktadienį uždraudė per Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynes Rusijoje ir Azerbaidžane stadionuose rodyti reklamas vaivorykštės spalvų tema, remdamasi šių šalių įstatymais.

UEFA pabrėžė, kad rėmėjų reklamos turi atitikti vietos įstatymus, „ir suprantame, kad taip nėra Baku ir Sankt Peterburge“.

Vaivorykštės spalvų vėliavos, transparantai ir reklamos per Europos futbolo čempionatą, turėjusį vykti pernai bet atidėtą dėl koronaviruso pandemijos, tapo opia politine tema. Visuose septyniuose stadionuose, kuriuose vyko aštuntfinalio rungtynės, buvo demonstruojama vaivorykštinių simbolių, reiškiant palaikymą LGBT bendruomenės teisėms.

Rusija ir Azerbaidžanas aštuntfinalio rungtynių neorganizavo.

UEFA nurodė palaikanti „tolerancijos ir pagarbos įvairovei žinutes“, bet taip pat atmetė Miuncheno valdžios prašymą nušviesti savo stadioną vaivorykštės spalvomis per Vokietijos ir Vengrijos rinktinių rungtynes.

Asociacija pridūrė, kad vienas iš jos rėmėjų naudos vaivorykštinę simboliką per ketvirtfinalio rungtynes Miunchene ir Romoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

neuzilgo

neuzilgo portretas
vartininkas bus moteris,puolejas transeksualas,o saugas velniai zino kokios lyties

Demi.

Demi. portretas
Manau tas spalvas turi uždrausti ir ES ir Lietuva.Nusibodo ir akis rėžia ir kursto visus prieš save.

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
futbolas - vyrų sportas. Sirgaliai - taip pat normalūs diedai. Žinoma, kad erzina tas ligonių lindimas į veidą. Pagarba, UEFA
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių