Veterano įvarčiai padėjo pakilti į viršūnę

 

Davydas Arlauskis pelnė tris įvarčius ir padėjo Telšių „Džiugui“ susigrąžinti LFF pirmosios lygos lyderio pozicijas. Žemaičiai šeštadienį Kretingoje 5:3 įveikė kitą regiono ekipą - „Miniją“.

Lemiamą persilaužimą „Džiugas“ pasiekė šeimininkams likus mažumoje, po to kai 80 min. už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvytas „Minijos“ atstovas Deividas Šiuša. Keletą minučių prieš tai puolėjas iš Japonijos Ryu Sakurai telšiškiams pelnė išlyginamąjį įvartį, o po raudonosios kortelės savo svarų žodį tarė „Džiugo“ veteranas D.Arlauskis. Gynėjas 83-ąją min. persvėrė rezultatą svečių naudai, o 88-ąją min. realizavo 11 m baudinį ir padėjo galutinį tašką – 5:3. Pirmąjį savo įvartį D.Arlauskis buvo pelnęs dar pirmajame kėlinyje – 33-ąją min.

Telšiškiai po 8 turų surinko 20 taškų ir dviem lenkia „Jonavos“ ekipą. Pastaroji penktadienį namuose 6:0 sutriuškino „Kauno Žalgirį B“.

„Noriu padėkoti vyrukams, kad jie suprato, ką sakiau anksčiau – kad kiekvienos rungtynės yra svarbios. Jokių atsipalaidavimo požymių šiandien nebuvo ir dėl to ir labai smagu. Žaidėme prieš jauną komandą, tačiau ji yra perspektyvi ir iš tų žaidėjų gali kažkas išaugti“, – klubo svetainei sakė „Jonavos“ treneris Eisvinas Utyra.

Užimti lyderių pozicijas galėjo ir kito 8-ojo turo mačo dalyviai – Kauno „Hegelmann Litauen“ ir Vilniaus „Vytis“. Tiesa, šeštadienį kauniečiai savo aikštėje priėmė itin pajėgų priešininką. „Vytis“, treniruojamas buvusio Lietuvos rinktinės vairininko Algimanto Liubinsko, drąsiai pradėjo akistatą, tačiau savo progų turėjo ir viena, ir kita komandos. Vis dėlto po atkaklios kovos susitikimas baigėsi be įvarčių. 3-4 vietas besidalinančios ekipos turi po17 taškų.

Dar vienose šeštadienio rungtynėse Mažeikių „Atmosfera“ svečiuose 3:0 įveikė Vilniaus BFA jaunimą. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Rokas Gecevičius, vieną Marius Papšys. Mažeikiškiai su 10 taškų rikiuojasi aštunti, o vilniečiai, kol kas taškų nepelnę, lieka paskutiniai 14-ti.


Šiame straipsnyje: pirma lygafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių