Vilniaus žalgiriečiai tapti čempionais tikisi dar prieš penktąjį ratą

  • Teksto dydis:

Iškovoję net septynias pergales iš eilės bei varžovams atseikėję riebius 22 įvarčius Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai ne tik atsiėmė pirmąją turnyro lentelės poziciją, bet ir sėkmingai tolsta nuo artimiausių persekiotojų. Gynėjas Linas Klimavičius atskleidė, kad žalgiriečiai tikisi čempionų titulą užsitikrinti dar prieš lemiamas lygos kovas.

Nors prieš akis dar beveik visas ketvirtasis ratas, „SMScredit.lt A lygos“ ekipos pradeda po truputį dairytis ir į turnyro lentelės kaimynus, mat dėl aukščiausių vietų nuo spalio vidurio penktajame rate kovos tik stipriausi šeši klubai. Čempionų titulą ginančio „Žalgirio“ gynėjas prasitarė, kad komanda aukso medalius norėtų užsitikrinti dar prieš šias kovas.

„Norėtume čempionų titulą užsitikrinti dar prieš penktąjį ratą. Būtent tai stengiamės padaryti. Tai nėra lengva, bet kiekvienose rungtynėse stengiamės žengti bent vieną žingsnį šio tikslo link. Labai noriu tapti čempionu, tai būtų pirmasis toks mano titulas. Tai yra pagrindinis mano siekis“, - sakė L. Klimavičius.

O prie šio tikslo žalgiriečiai pastaruoju metu žygiuoja žvėrišku tempu. Paskutinį kartą taškus praradę prieš daugiau nei du mėnesius – birželio 9-ąją – vilniečiai ne tik iškovojo jau septynias pergales iš eilės, bet ir pasinaudojo varžovų kluptelėjimais, taip įgydami septynių taškų pranašumą. Tiesa, jis dar gali išaugti ir iki dešimties, mat „Žalgirio“ kišenėje yra ir papildomos rungtynės.

„Trečiajame rate geras buvo tiek komandos žaidimas, tiek ir pasiekti rezultatai. Esame patenkinti vasaros periodu. Kiekviena sezono stadija yra svarbi, todėl labai nesureikšminame to, kad gerą formą įgavome būtent dabar. Nesvarbu kokios tai būtų rungtynės, už pergalę jose skiriami tie patys trys taškai. Todėl svarbu gerai žaisti ne tik dabar, bet ir rudenį. Stengiamės būti kuo geriau pasiruošę visoms rungtynėms.

Septyni taškai nėra didelė persvara, kad galėtume jaustis ramūs iki sezono pabaigos. Negalime sakyti, kad mūsų darbas yra atliktas. Dar turime laimėti nemažai rungtynių, kad galėtume triumfuoti čempionate“, - užmigti ant pergalių laurų neketino L. Klimavičius.

Pasak futbolininko, tam, kad aukšta nata vainikuotų komandos pasirodymą vasaros metu, žalgiriečiams teks gerai pasiruošti dvejoms likusioms rungtynėms su Kauno „Stumbru“ bei Marijampolės „Sūduva“.

„Tai bus labai svarbios rungtynėms, kurioms turėsime tinkamai pasiruošti bei laimėti. Visgi tai bus eilinės A lygos rungtynės, negalime sakyti, kad jos kažkuo skirsis vienos nuo kitų. Tačiau aišku tik tiek, kad turėsime demonstruoti tikrai gerą žaidimą, kad abu kartus iškovotume tris taškus“, - teigė žalgirietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių